Anasayfa Haber Yeni MacBook Modelleri Force Touch Özelliği İle Gelebilir

Yeni MacBook Modelleri Force Touch Özelliği İle Gelebilir

Yeni MacBook modelleri Force Touch özelliği

Apple’ın son patent başvurusuna göre, yeni MacBook modelleri Force Touch özelliği ile beraber piyasaya sunulabilir.

Apple’ın bir süredir üzerinde çalıştığı yeni MacBook modelleri ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bugün ise Apple’ın ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yapmış olduğu patent başvurusuna göre, MacBook Pro’larda bulunan Touch Bar’a Force Touch özelliğinin gelebileceğini görmekteyiz.

Bildiğiniz gibi Apple, bu teknolojiyi ilk olarak Apple Watch ile birlikte piyasaya sunmuştu. Daha sonrasında ise bu özelliği iPhone 6s ve iPhone 7 modelleriyle beraber daha etkin bir şekilde kullanmaya başlayan şirket, böylece kullanıcıların ekrana uygulayacağı basınca göre farklı işlemler gerçekleştirmesine olanak sağlıyordu.

Şimdi de bu özelliği MacBook Pro’nun Touch Bar’ına eklemeyi planlayan Apple, aynı zamanda bu özellik sayesinde MacBook Pro kullanıcılarının bir hayli şikayetçi olduğu yanlışlıkla dokunma problemini de ortadan kaldırmayı hedefliyor.

MacBook Pro Force Touch

Bunun yanı sıra bu özelliğin tam olarak nasıl çalıştığı bilinmiyor. Fakat Patently Apple tarafınca servis edilen bilgilere göre, şirketin dokunmatik basınca duyarlı Touch Bar üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Apple’ın ise bu patenti yaklaşık 1.5 yıl önce aldığı söyleniyor. Bu patentte ise Apple’ın Force Touch özelliğini özel devreler sayesinde MacBook’taki Touch Bar’a entegre edeceği ifade ediliyor.

Böylelikle Touch Bar, dokunmatik ekrana uygulanan basınca duyarlı olarak çalışacak. Bu sayede kullanıcıların uyguladığı basınca göre farklı işlemler gerçekleştirmesine imkan tanıyacak olan şirket, ayrıca yanlışlıkla dokunma sorunu da ortadan kaldıracak.