Anasayfa Haber Apple, Mat Siyah MacBook Modeli Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Apple, Mat Siyah MacBook Modeli Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Mat Siyah MacBook modelleri

Apple’ın MacBook için almış olduğu yeni bir patent ortaya çıktı. Patente göre Apple, yakın gelecekte ışığı emebilen mat siyah MacBook modelleri ile kullanıcıların karşısına çıkabilir.

10 Kasım günü düzenlemiş olduğu lansmanla beraber Apple M1 işlemcili MacBook Pro ve MacBook Air modellerini duyuran Apple’ın, yakın gelecekte piyasaya sunacağı MacBook modelleri ile ilgili önemli bir rapor yayınlandı. Yayınlanan rapora göre Apple’ın ışığı emebilen mat siyah MacBook modelleri üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Yakın gelecekte siyah renkli cihazlar ile kullanıcıların karşısına çıkmak için Apple’ın farklı bir teknoloji üzerinde çalıştığına şahit olmaktayız. Bu kısımdaysa Apple almış olduğu patentte, taşınabilir elektronik cihazlarda gerçek siyah renginin kullanıcılara sunulmasının oldukça zor olduğundan da bahsediyor.

Ancak bunun için bir süredir çalışmalarına devam ettiğini de ifade eden şirket, elektronik cihazlarda siyah renk seçeneğinin sunulması için de ışığı minimum seviyede yansıtacak bir yüzey tasarımı üzerinde çalıştığını da belirtiyor. Özel olarak geliştirilen bu yüzeyin de ışığı emerek yüzey parlaklığını azaltacağını da söyleyen şirket, böylece mat siyah rengini doğrudan kullanıcıya yansıtabileceklerini de düşünüyor. Bu da Apple’ın yakın gelecekte mat siyah MacBook modelleri ile karşımıza çıkabileceği anlamına geliyor.

Siyah Renkli Modeller İçin Biraz Daha Beklememiz Gerekiyor

Şimdilik bu patentin bir fikir aşamasında olduğunu da belirtelim. Ancak, firmaya yakın kaynaklar yakın gelecekte üretileceği tahmin edilen siyah ürünlerin içerisinde MacBook’ların haricinde iPad ve iPhone modellerinde dahil olacağını düşünüyor.