Anasayfa Haber LG Mini-LED 8K QNED TV’ler 2021’de Geliyor

LG Mini-LED 8K QNED TV’ler 2021’de Geliyor

LG Mini-LED 8K QNED TV

LG, yeni yılla beraber Mini-LED ekranlı 8K QNED TV’leri piyasaya sürecek.

LG, QNED Mini-LED TV’lerin bu yıl sanal bir şekilde gerçekleştirilecek olan CES 2021 etkinliğinde piyasaya sürüleceğini duyurdu. Yeni nesil televizyonlar, Güney Koreli teknoloji devinin ilk tüketici odaklı Mini-LED TV serisi olacak ve sırasıyla 86 inç ile 8K’ya kadar çeşitli boyut ve çözünürlüklerde sunulacak. Ayrıca, yeni ekran teknolojisi ile, Quantum Dot ve LG’nin NanoCell teknolojileri birleşecek. Böylelikle QNED Mini-LED TV’ler, CES 2021’de resmi olarak piyasaya sürüldüğünde, şirketin kullanıcılar için mevcut en premium televizyon serisi olacak.

QNED Mini-LED TV, ekranı aydınlatan 30.000 küçük LED ile ışık kaynağı ile Mini-LED teknolojisini kullanıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, Mini-LED teknolojisi, bir Quantum Dot katmanı ve şirketin tescilli NanoCell teknolojisi ile birleşiyor. LG, bu birleşmeyle beraber, OLED teknolojisinin de üstüne çıkıp, OLED’in yapabileceklerini aşan üstün bir görüntüleme deneyimi sunmayı hedefliyor.

QNED TV serisinde, çözünürlükleri Ultra-HD’den 8K’ya kadar değişen ve boyutları 86 inç’e kadar çıkan toplam 10 adet televizyon tanıtılacak. LG ayrıca, TV serisinin 120 Hz’e kadar yenileme hızlarını destekleyeceğini, 2500’e kadar yerel karartma bölgesine sahip olacağını ve HDR video oynatmayı destekleyeceğini bildiriyor. Şirket, 11 Ocak’ta başlayacak ve çevrimiçi olarak erişilebilecek CES 2021 etkinliğinde ilk olarak 86 inç 8K QNED TV’yi sergileyecek. Bu televizyon, serinin amiral gemisi olarak nitelendirilebilir.

Son olarak, Mini-LED teknolojisinin, taban olarak LCD ekranlara dayandığını ve şu anda toplu pazar seçenekleri arasında en üstün olan OLED teknolojisine alternatif olarak hizmet etmesinin beklendiğini belirtelim.