Anasayfa Haber Cyberpunk 2077 için Ray Tracing Optimizasyon Modu Yayınlandı

Cyberpunk 2077 için Ray Tracing Optimizasyon Modu Yayınlandı

cyberpunk 2077 ray tracing

Cyberpunk 2077 için geliştirilen RT optimizasyon modu, Ray Tracing etkinken oyunun performansını iyileştiriyor.

Oyunseverlerin Ray Tracing (ışın izleme) kullanırken yüksek performanstan almasına olanak tanıyan yeni bir Cyberpunk 2077 Ray Tracing optimizasyon modu yayınlandı. CD Projekt Red’in en yeni oyunu, özellikle Ray Tracing etkinken bugüne kadarki en iyi grafiklere sahip oyunların arasında yer alıyor. Ray Tracing kullanırken oyun içi performanslarını bir şekilde artırmak isteyenler oyuncular için geliştirilen bu mod, optimizasyon yaparak performansı artırmayı hedefliyor. Ayrıca bu modun, yakın zamanda yayınlanan 1.06 yamasıyla uyumlu olduğunu belirtmekte fayda var.

Cyberpunk 2077’nin PC sürümü için “Optimize Edilmiş Ray Tracing Ayarı” modu, modder “Romelsalwi” tarafından oluşturuldu. Modun temel amacı, oyunu Ray Tracing ayarlarıyla oynanabilir hale getirmek. Mod temel olarak, oyunun kullandığı bazı varsayılan Ray Tracing değerlerinin etrafında geliştirilmiş ve bazı kurulumlarda performans artışı sağlamaya odaklanmış.

cyberpunk 2077 ray tracing

Ayrıca, modun kurulumunun da çok basit olduğunu, indirilen dosyaların Cyberpunk 2077 klasöründe; “Engine –> Config –> Platform –> PC” yoluna kopyalanması gerektiğini belirtelim.

Mod yapımcısı, optimize edilmiş ayarların her zaman gözle görülür bir performans kazancı sağlamadığını da belirtmiş. Modun amacı bu olsa da, bilgisayarların seviyesine göre performans kazancı değerleri değişebiliyor. Bunu deneyimlemenin tek yolu ise modu yükleyerek bilgisayarlarda oyun performansındaki değişimleri gözlemlemek. Modu indirmek isteyen oyunseverler, Nexusmods sitesini ziyaret edebilirler.

Son olarak Cyberpunk 2077’nin, artık tüm dünyada PC, konsollar ve Stadia için mevcut olduğunu da tekrardan belirtelim.