Anasayfa Haber Bülten Cooler Master “Pi Case 40” Kasasını ve “Pi Tool” Yazılımını Duyurdu

Cooler Master “Pi Case 40” Kasasını ve “Pi Tool” Yazılımını Duyurdu

Pi Case 40

Cooler Master, Raspberry Pi 4 kasası olan Pi Case 40’ı Avrupa ve ABD pazarında piyasaya sundu.

Pi Case 40, Cooler Master’ın 2. başarılı kickstarter kampanyası olmayı başardı. Başlangıçta mütevazı ve kullanıcı dostu olarak yola çıkılan kampanya, hızla bir yarışa dönüşerek başlangıçtaki hedefin %3500’üne 1 saatten kısa bir sürede ulaştı.

Cooler Master, destekçileri sayesinde Pi Case 40 ve Raspberry Pi 4 için özel yazılım olan açık kaynak kodlu Pi Tool’u da geliştirdi. Pi Tool kullanıcıların Raspberry sıcaklıklarını, Pi Case 40 kontrol tuşunu kontrol etmelerini ve hız aşırtma yapabilmelerine olanak sağlıyor.

Pi Case 40

Pi Case 40, Raspberry Pi profesyonellerini hedefliyor. Şirketin iddiasına göre, Raspberyy Pi monte edildiğinde Pi Case ile birlikte sistem daha yüksek saat hızlarına fana ihtiyaç duymadan ulaşılabiliyor. Özel termal tasarımı sayesinde Pi Case 40, pasif soğutma ile Raspberry Pi 4’ü soğutabiliyor.

Pi Case 40

Kasa içeriğine dahili olarak gelen bir 90 derece bağlantı adaptörü sayesinde daha estetik bir yapı sağlanırken, Raspberry bağlantılarını daha güvenli bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Pi Tool

Pi Tool, Pi Case 40 için resmi yardımcı yazılım programı ve daha fazla işlevsellik sağlamak için tasarlandı. Bu program kullanıcıların önceden ayarlanmış hız aşırtma profillerine erişmesine olanak tanıyor. Bu profiller termal performansa dayalı olarak test edilmiş ve doğrulanmış. Pi Tool ayrıca sistem değerlerinin izlenmesini ve kasada bulunan düğmeye özel işlevler atanmasını da sağlıyor.

Pi Tool

Son olarak, şirketin Pi Case 40 kasasını yakında Türkiye’de de satışa sunacağını belirtelim.