Anasayfa Etkinlik CES LG, CES 2021’de 48 İnç Bükülebilir OLED Ekranı Sergileyecek

LG, CES 2021’de 48 İnç Bükülebilir OLED Ekranı Sergileyecek

LG bükülebilir oled tv

LG, CSO teknolojisine sahip 48 inç bükülebilir sinematik OLED ekranlı televizyonunu CES 2021 etkinliğinde görücüye çıkaracak.

LG Display, ilk 48 inçlik bükülebilir sinematik sesli (CSO) OLED ekranını CES 2021’den önce tanıttı. Televizyon, 1000R’ye kadar eğrilik yarıçapıyla bükülen ve açılan, kağıt kadar ince bir ekrana sahip olacak. Bükülmüş ekran, kullanıcılara maksimum görüntüleme erişimi sunmayı amaçlıyor. Bu açıdan özellikle oyuncular için oldukça kullanışlı olabilir. Bükülebilir OLED ekran, herhangi bir hoparlör kullanmadan, titreşimleri ve kendi seslerini çıkarmalarını sağlayan sesli OLED (CSO) teknolojisiyle birlikte geliyor.

LG’nin yeni bükülebilir ekranı, dünyanın ilk 48 inç bükülebilir CSO ekranı olarak lanse ediliyor. YouTube’da, yeni ekranın CES 2021’e gelişini gösteren yeni bir video da yayınlandı. Şirket, TV’nin ekranın işlevini etkilemeden 1.000 mm’lik bir yarıçapa kadar bükülebileceğini iddia ediyor. Bükülebilme yeteneği kullanıcıların takdirine bırakılmış. Kullanıcılar dilerse televizyonu düz bir ekran şeklinde kullanabiliyor, dilerlerse de farklı bir deneyim için bükerek kullanabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=4spy-VVPI6E

Yeni televizyonda ekranı titreten bir kısım olan ultra ince bir film uyarıcısı bulunuyor. LG, bu parçanın 9 mm’den 0.6 mm kalınlığa indirildiğini ve ekranın gerçekten ince olmasını sağladıklarını söylüyor. Ayrıca, 48 inçlik bükülebilir sinematik sesli OLED ekran, 0.1 milisaniye yanıt süresi, saniyede 120 Hz yenileme hızı ve 40 Hz ila 120 Hz arasında geniş değişken yenileme hızı aralığını da kullanıcılara sunuyor.

Ek olarak LG, bükülebilir OLED ekranın düşük seviyelerde mavi ışık yaydığını ve titreşimsiz olduğunu iddia ediyor. LG Display’de İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve TV İş Birimi Başkanı Dr.Chang-ho Oh; “LG Display’in 48 inç Bükülebilir CSO ekranı, sürükleyici bir deneyim sağlama açısından başka bir seviye üreten ileri teknoloji kullanımını en üst düzeye çıkarıyor. Bu nedenle oyun oynamak için optimize edildiğini söyleyebiliriz. Diğer bir deyişle, yeni ekran, oyunculara en iyi oyun ortamını sunuyor.” diyerek, yeni ekranın oyuncular tarafından da oldukça beğenileceğini düşündüğünü belirtiyor.

Son olarak, LG’nin yeni OLED ekranıyla ilgili bilgilerin, önümüzdeki CES 2021 etkinliğiyle birlikte daha da ayrıntılı bir şekilde incelenebileceğini belirtelim.