Anasayfa Haber MSI, NVIDIA Ekran Kartları için Re-Size BAR Desteği Sunmaya Başladı

MSI, NVIDIA Ekran Kartları için Re-Size BAR Desteği Sunmaya Başladı

MSI Re-Size Bar

MSI, AM4 anakartlarını NVIDIA ekran kartlarında Re-Size Bar desteği sunmak için hazır hale getirecek.

MSI, AGESA COMBO PI V2 1.2.0.0 sayesinde NVIDIA ekran kartlarında Re-Size BAR (Yeniden Boyutlandırılabilir BAR) işlevini destekleyen AM4 anakart BIOS‘larını güncellediğini duyurdu.

Re-Size BAR teknolojisinin diğer ismi olan AMD Smart Access Memory (AMD Akıllı Erişim Belleği), uyumlu Ryzen 5000 işlemcilerde ve Radeon RX 6000 GPU’larda küçük ama değerli bir performans artışı sunuyor. PCIe spesifikasyonunun bir parçası olan bu işlev, performansı artırmak için bir CPU’nun, GPU belleğine sınırsız erişimini sağlıyor.

NVIDIA, CES 2021 etkinliğinde Re-Size BAR’ın ekran kartlarına geleceğini duyurdu. Ek olarak, bu özelliğin oyun içinde sunabileceği olası performans artışının altı çizildi. Teknoloji, RTX 3060 12 GB ekran kartı için Şubat ayının sonunda hazır olacak ve Mart ayı civarında vBIOS güncellemeleriyle RTX 30 serisinin geri kalanı için açılacak.

MSI da buna hazır olmak üzere, Ocak ayında çoğu AM4 anakartında bir sonraki büyük BIOS sunumuyla optimize edilmiş bu teknolojinin işlevselliği getiriyor. Bu anakartlar ise: X570, B550, A520, X470 MAX ve B450 Max. X470 ve B450 anakart kullanıcılarının, Şubat ayında BIOS’un beta sürümünün piyasaya sürülmesi için biraz daha beklemesi gerekecek.

MSI ayrıca, Intel yonga setlerine Re-Size BAR desteği getiriyor ve 300 serisi Coffee Lake yonga setlerine kadar çeşitli Intel nesilleri için ara sıra destek görülüyor.