Anasayfa Haber Facebook, 2021’de Akıllı Gözlük Çıkaracak

Facebook, 2021’de Akıllı Gözlük Çıkaracak

Facebook akıllı gözlük

Facebook, bu yıl sunacağı akıllı gözlükleri hakkında bazı bilgiler paylaştı.

Ünlü teknoloji şirketlerinin akıllı gözlük geliştirme yarışına sosyal medya devi Facebook da katıldı. Facebook’un sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik başkan yardımcısı Andrew Bosworth, verdiği röportajda bu akıllı gözlük ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Facebook akıllı gözlük

Facebook, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik başkan yardımcılığı görevini yürüten Andrex Bosworth, Luxottica Group iştiraki Ray-Ban ile birlikte geliştirdiği akıllı gözlüklerin dijital nesnelerin gerçek dünyanın üzerine yerleştirilmeyeceğini söyledi. Yani AR teknolojisini barındırmayan bir akıllı gözlük olduğu anlaşılıyor. Bosworth, “Bu gözlükler, kesinlikle çok fazla işlevsellik sağlıyorlar, ancak tam olarak hangi işlevi sağladığımız konusunu açıklamaya çekiniyoruz.” dedi. Yönetici, ürün konusunda heyecan duyduklarını ancak aşırı abartmak istemediklerini de belirtti. Bosworth son olarak “Buna artırılmış gerçeklik bile demiyoruz, sadece akıllı gözlük diyoruz.” diye de ekledi.

Facebook, VR ve AR alanlarıyla uzun zamandır ilgileniyor ve 2014’te büyüyen VR firması Oculus’u 2 milyar dolara satın aldı. Oyun alanı için VR donanımı geliştirmeye devam eden Facebook, en son olarak Oculus Quest 2‘yi geçen yılın sonuna doğru piyasaya sürmüştü.

Facebook AR ve akıllı gözlüklerle ilgilenen tek teknoloji devi değil. İlk olarak Google, 2013 yılında Google Glass isminde bir akıllı gözlüğü kullanıcılarına sundu ama başarısızlıkla sonuçlanan bir proje oldu. Microsoft ise o zamandan beri kendi çabalarını başlattı, ancak önemli bir pazar payı elde edemedi. Apple’ın ilk akıllı gözlüğü ise bu yıl içerisinde duyurulması bekleniyor.