Anasayfa Haber EASA, Boeing 737 Max İçin Uçuş İzni Verdi

EASA, Boeing 737 Max İçin Uçuş İzni Verdi

Üst üste karışmış olduğu kazalardan sonra uçuş yasağı getirilen Boeing 737 Max modelleri için Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) uçuş izni verdi.

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı uçuş yasağı getirilen Boeing 737 Max modelleri için önemli bir karara imza attı. Bu doğrultudaysa bir süredir 737 Max uçakları üzerinde kapsamlı bir inceleme yürüten EASA, yapmış olduğu incelemelerin ardından uçakların güvenle hizmete dönebileceğini ifade etti.

Boeing ve Federal Havacılık İdaresi’nden bağımsız olarak böyle bir karara imza attığını belirten EASA, bu kararı Boeing’in 4 önemli kriteri yerine getirmesinden sonra aldığının da altını özellikle çizdi. Boeing’in başarıyla yerine getirdiği kriterler ise şu şekilde sıralanıyor:

  • EASA’nın bağımsız olarak yürüttüğü tasarım incelemesi tamamlandı.
  • Boeing 737 Max ekiplerine gerekli eğitimler verildi.
  • Boeing 737 Max modellerinin karıştığı iki kaza anlaşılmış olarak kabul edildi.
  • Boeing tarafından yapılan tasarım değişiklikleri EASA tarafından onaylandı ve bu tasarım değişikliklerinin uygulanması zorunlu hale getirildi.

EASA Boeing 737 Max

Konuyla ilgili birtakım açıklamalarda bulunan EASA Başkanı Patrick Ky, alınan bu kararda herhangi bir siyasi ve ekonomik bir baskının olmadığını da belirtti. Tüm testleri bağımsız bir şekilde yürüttüklerini dile getiren Ky, ayrıca 737 Max’lerin uçuşlara başlamasının ardından kontrollere sıkı bir şekilde devam edeceklerini de söyledi.

737 Max’lerin ne zaman uçuşa başlayacağıyla ilgili henüz net bir tarihin olmadığını da söyleyen Ky, söz konusu modellerin uçuşa başlamasının biraz zaman alabileceğine de dikkat çekti.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version