Anasayfa Haber Microsoft Word, Karanlık Mod Desteğine Kavuşuyor

Microsoft Word, Karanlık Mod Desteğine Kavuşuyor

Microsoft, kelime işlemci yazılımı olan Word için Karanlık Mod desteği getiriyor.

Microsoft Office yazılımları hayatımızın her noktasında bir yere sahip. Çoğunlukla ve eğitim amaçlı kullanılan kelime işlemci Word ise, bembeyaz bir tema ile göz sağlığımızı tehdit eder cinsten. Microsoft, bu konuda Karanlık Mod desteğini getirerek, söz konusu sorunu ortadan kaldırmayı hedeflemiş.

Microsoft, halihazırda karanlık bir temaya sahip olan Windows 10 ile Microsoft Word’ü senkronize ediyor. Böylelikle koyu tema kullanan Windows 10 kullanıcıları, Word’ü de otomatik olarak karanlık modda kullanabiliyor. Bu özellik; parlaklık kısma, kontrast artırma ve mavi ışık filtresi gibi ekstra müdahalelere gerek duymadan düşük ışık koşullarında daha rahat metin yazmanıza olanak tanırken, isterseniz tuval rengini de temadan bağımsız olarak Mod Değiştir düğmesi ile değiştirebiliyorsunuz.

Microsoft Word, Karanlık Mod

Microsoft Word Karanlık Mod Nasıl Açılır?

Karanlık Mod desteği şimdilik Insider üyelerine özel yayınlanan güncelleme ile sunuluyor. Ancak geribildirimlerin olumlu olması ve Microsoft’un özelliğin sorunsuz olmasına karar vermesiyle, tam sürüm için de yakın zamanda yayınlanacaktır.

Son olarak, özelliği tam sürümden önce kullanmak istiyorsanız, Insider beta programına kayıt olup 13518.10000 derleme sürümüne geçiş yapmanız gerektiğini belirtelim.