Anasayfa Haber Intel Xe HPG GPU, Mesh Shader Testine Girdi

Intel Xe HPG GPU, Mesh Shader Testine Girdi

Intel Xe HPG

Raja Koduri, Intel Xe HPG ekran kartının 3DMark Mesh Shader testine girdiğini duyurdu.

Intel’in uzun süredir üzerinde çalıştığı harici ekran kartı projesi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Intel Xe olarak isimlendirilen ekran kartı ailesi arasında en performanslı ve oyun için optimize edilmiş modelin Intel Xe HPG olduğunu zaten biliyoruz. Intel Xe HPG, Raja Koduri‘nin paylaştığı Tweet’e göre, 3D Mark test yazılımındaki Mesh Shader testine girdi.

Türkçesi “Örgü Gölgelendirme Teknolojisi” olan Mesh Shader, özet olarak objelerin çizimlerinin uzaklığına göre daha az yoğunlukta oluşturularak akıcılığın sağlanması olarak açıklanabilir. Örneğin oyunda sizin uzağınızda olan bir objenin arka tarafına çok daha az piksel oluşturularak GPU üzerindeki yük azaltılıyor ve akıcılık kazandırılıyor. Objenin görünen kısmı ise daha net çizilerek görüntü kalitesinden de feragat edilmemiş oluyor. Kısacası netliği ve performansı bir arada barındıran teknoloji olarak nitelendirebiliriz.

İşte Intel’in yeni harici ekran kartı olan Xe HPG de bu teknolojiye sahip olduğundan 3DMark’da testine tabii tutuldu. Kullanıcılar tarafından olumlu olarak yorumlanan bu test sonrasında daha Intel tarafından konuyla alakalı daha ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.