Anasayfa Haber Samsung, Teksas Merkezli Çip Üretim Tesisi İçin Yatırımını Artırdı

Samsung, Teksas Merkezli Çip Üretim Tesisi İçin Yatırımını Artırdı

Samsung Fabrikası

Samsung, Teksas merkezli kuracağı çip üretim tesisi için yatırım tutarını 17 milyar dolara çıkardı.

Geçen ay Samsung’un ABD’nin Teksas eyaletinde 10 milyar dolarlık bir çip üretim tesisi kurmayı planladığını söylemiştik. Şimdi ise şirketin, başlangıçta bildirilenden çok daha fazla yatırım yapabileceği bildiriliyor. Samsung Foundry’nin Arizona, New York ve Teksas’ta sunduğu belgelere göre, kurulması planlanan yonga tesisinin 17 milyar doların üzerinde bir maliyete sahip olması bekleniyor.

Ayrıca Samsung’un Teksas’taki potansiyel çip üretim tesisinin yaklaşık 1.800 kişiye iş imkânı oluşturması bekleniyor. Her şey planlandığı gibi gittiği taktirde, kurulacak yonga tesisi 2023’ün dördüncü çeyreğinde devreye girmiş olacak. Şirket, yeni tesisin hangi üretim süreci için tasarlanacağını açıklamamış olsa da, beklentiler 3nm MBCFET çiplerinin üretilecek olduğu yönünde.

Samsung fabrika

Şirket yalnızca Güney Kore’de 7nm ve 5nm çipler üretiyor. Teksas’taki mevcut S2 hattı ise 14nm ve 11nm çipler üretiyor. Bununla birlikte, Samsung Foundry’nin ABD’de IBM, Nvidia, Qualcomm ve Tesla dahil olmak üzere birçok müşterisi bulunduğunu, bu da bu müşteriler için ülkede özel bir fabrika kurulabileceği anlamına geliyor.

Samsung’un Teksas hükümetine sunduğu mevcut planı, şirketin arazisinde 7 milyon metrekarelik bir çip fabrikasını içeriyor. Yeni üretim tesisi, Samsung’un mevcut S2 fabrikasının bitişiğinde olacak. Bu da şirketin S2 tesisini yakın gelecekte daha yeni süreçlere yükseltmeyi planlamadığı anlamına geliyor.

Son olarak, TSMC’nin Arizona’da kurulacak tesisinin ise nispeten daha küçük olacak şekilde tasarlandığını belirtelim.