Anasayfa Haber Facebook, Akıllı Saat Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Facebook, Akıllı Saat Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Facebook Akıllı Saat

Apple ile her kulvarda yarışmaya devam eden Facebook, akıllı saat geliştirmeye başlayarak farklı alanlara el atmaya devam ediyor.

Facebook ile Apple arasındaki rekabet, Facebook’un bir akıllı saat üzerinde çalıştığına dair bir rapor ile yeniden başladı diyebiliriz. Facebook’un gelecekteki planları hakkında bilgiye sahip olan bir kaynağa göre Facebook akıllı saat şu anda geliştirme aşamasında ve önümüzdeki yıl satışa çıkacak. Bu giyilebilir cihaz hakkında çok fazla bilgi olmasa da, bazı kaynaklar akıllı saatin Google’ın Android yazılımının açık kaynaklı bir sürümü olan Wear OS çalıştıracağını söylüyor.

Facebook, akıllı saat için şu aşamada bir isim belirlemiş değil. Raporlarda bu saatin hücresel bağlantıya sahip olacağı ve öncelikle Facebook’un mesajlaşma hizmetlerine odaklanacağı belirtiliyor. Akıllı saat aynı zamanda sağlık ve fitness takibi özelliklerine de sahip olacak, bu da Fitbit gibi fitness ve spor hedefiyle çıkmış akıllı saatlere karşı da bir rekabetin başlayacağının göstergesi.

Ayrıca Facebook, akıllı saat kullanıcılarının Peleton gibi üçüncü taraf fitness hizmetleriyle bağlantı kurmasına, aynı zamanda antrenmanları ve diğer benzer etkinlikleri takip ederek sosyal özelliklerden faydalanmasını da sağlayacak.

Hatırlamayanlar için, Facebook’un Android alanına girmeye çalıştığı ilk proje bu değil. Facebook, yıllar önce HTC ile ortaklık kurup mesajlaşma hizmetine odaklanan özel bir başlatıcısı olan bir Android akıllı telefon çıkarmıştı. HTC First ismiyle sunulan bu telefon ne kullanıcılar ne de editörler tarafından geçer not almıştı.

Facebook Akıllı Saat

Facebook, akıllı saat haricinde Oculus Quest 2‘den farklı olacak bir artırılmış gözlükleri de piyasaya sürmeyi planlıyor. Bahsedilen bu gözlükler 2023’e kadar çıkmayacak, ancak Facebook’un akıllı saatinin çok daha erken bir zamanda raflarda yer alacağı tahmin ediliyor.

Bununla birlikte Facebook’un yeni bir akıllı saat projesine girişmesi çok şaşırtıcı sayılmaz zira şirket, ünlü akıllı saat ve bileklik üreticisi FitBit‘i satın almayı planlıyordu. Ta ki Google önce davranıp FitBit’i satın alınca Facebook’un bu planı suya düştü diyebiliriz. Bu nedenle de ünlü sosyal medya devi, kendi bünyesinde akıllı saat geliştirme işine girişti.

Konuyla alakalı yayınlanan rapor ayrıca, saatin satışa çıkması durumunda, üretim maliyetine benzer bir fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulacağını öne sürüyor. Facebook’un akıllı saati ile alakalı bilinen tek bilgiler şu anlık bu kadarla sınırlı olduğunu da belirtelim.