Anasayfa Haber Stadia Bu Yıl 100’den Fazla Yeni Oyun Alacak

Stadia Bu Yıl 100’den Fazla Yeni Oyun Alacak

Google Stadia

Google’ın bulut oyun servisi Stadia’ya bu yıl 100 yeni oyun eklenecek.

Google, Stadia bulut oyun servisini 2019’un sonlarında piyasaya sürerek, kullanıcıların donanımı güçlü bilgisayarlara ihtiyacı olmadan oyun oynamasına olanak tanımıştı. Şirket, o tarihten bu yana kullanıcıların ilgi gösterdiği Stadia için 2021 yılında büyük planlar yapmaya başladı. Böylelikle Google, platforma olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.

Google’ın, Stadia ve Terraria geliştiricisi Re-Logic geçtiğimiz günlerde first-party oyun geliştirme stüdyosunu kapatma kararı almıştı. Böylelikle Google hesaplarına erişim sağlayamayan Stadia platformu yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Bu platformu kullanan kullanıcılar tarafından da olumsuz karşılandı ancak Google, Stadia’ya ve onun temelindeki diğer platformlara yatırım yapmaya devam edeceğine söz verdi. Bu bağlamda şirket, 2021’de 100’den fazla oyunun Stadia mağazasına ulaşmasının planlandığını açıkladı. Böylelikle Stadia da kapanma tehlikesinden kurtulmuş oldu.

Google Stadia

Platforma yıl içerisinde gelmesi beklenen oyunlar arasında Far Cry 6 ve FIFA 21 gibi büyük oyunlar da bulunuyor. Ayrıca 2018 yılının sonlarında Japonya’da piyasaya sürülen Ryu Ga Gotoku Studio’nun bir aksiyon macera oyunu olan Judgment da yeni oyunlar arasında yer alacak. Yakuza serisinin bir yan ürünü olan hikaye, Komurocho’nun Red Light Bölgesi’nde kefaret arayan, gözden düşmüş bir dedektifi konu alıyor.

Son olarak, Google’ın şu anda Stadia Pro’nun bir aylık ücretsiz deneme sürümünü kullanıcılara sunduğunu belirtelim. Tam üyelik almak için ise aylık 9,99 $’lık bir ücret bulunuyor. Pro üyesi olduğunuz sürece bazı oyunları satın almanız gerekirken, bazı oyunları ücretsiz oynayabiliyorsunuz. Sunulan oyunların tüm listesini görmek için Stadia web sitesini gezebileceğinizi belirtelim.