Anasayfa Haber 2020 Yılında SSD Satışları HDD’leri Geride Bıraktı

2020 Yılında SSD Satışları HDD’leri Geride Bıraktı

SSD Satışları 2020

SSD satışları 2020 yılında HDD’leri geride bırakırken, mekanik sürücüler hala kapasite anlamında önde.

Veri depolama araştırma ve danışmanlık şirketi TrendFocus, üreticilerin 2020 yılında 333.12 milyon adet SSD (katı hal sürücüsü) sattığını ve bunun bir önceki yıla göre yüzde 20.8 artış anlamına geldiğini ifade ediyor. Diğer taraftan HDD (sabit disk sürücü) satışları ise yıllık yüzde 18 oranında düşüşle 259.81 milyon adede gerilemiş durumda. Bu anlamda SSD’lerin HDD’lerden yüzde 28 daha fazla sattığı ortaya çıkıyor.

Toplam SSD kapasitesi ise sabit sürücüler için 1.018,32 eksabayt ile karşılaştırıldığında yaklaşık 207.39 eksabayt olarak karşımıza çıkıyor. Bir eksabaytın bir milyar gigabayta eşit olduğunu da not olarak düşelim.

ssd ve hdd satışları

Dördüncü çeyreğe bakıldığında, 87.453 milyon SSD‘nin genellikle Samsung ve Western Digital’in tarafından sevk edildiği görülüyor. Sonraki en yakın rakipler ise Kingston, Kioxia ve SK Hynix olarak sıralanıyor. Bu şirketlerin Western Digital’in yarısı kadar sürücü sattığını da söylemeden geçmeyelim.

İlk SSD’ler oldukça pahalıyken, günümüzdeki donanımlar daha erişilebilir bir hal aldı. Yine de fiyata karşı elde edilen depolama alanı tarafında halen HDD’ler önde. Performans olaraksa SSD’ler bir bilgisayar için en iyisini sunuyor.