Anasayfa Haber Galaxy Tab S6 Lite İçin Android 11 Güncellemesi Başladı

Galaxy Tab S6 Lite İçin Android 11 Güncellemesi Başladı

Galaxy Tab S6 Lite

Akıllı telefonlarına Android 11 güncellemesini yayınlamaya başlayan Samsung, Galaxy Tab S6 Lite için de güncellemeyi yayınlamaya başladı.

Samsung’un Galaxy Tab S6 Lite tableti, ilk büyük işletim sistemi güncellemesini alıyor. P615XXU4CUBB kodu ile kullanıcılara sunulan Android 11 sürümü artık Galaxy Tab S6 Lite kullanıcıları için indirmeye hazır hale geldi. Yeni güncelleme, geçtiğimiz aylarda yayınlanan takvimde yazan bilgiye göre yaklaşık 2 ay daha erken sunulmaya başladı. Böylelikle Samsung’un orta sınıf tableti, uluslararası piyasaya sürülmesinden 10 ay sonra Android 11’e geçiş yapmaya başlıyor.

Android 11 güncellemesinin ne kadar sürede tamamlanacağı henüz bilinmiyor. Başka bir bilinmeyen ise sürümle beraber arayüzün One UI 3.0 veya One UI 3.1 olup olmayacağı. Galaxy Tab S6 Lite için beklenenin One UI 3.0 sürümü olduğunu söylemekte fayda var. Ancak Galaxy Tab S6 şu anda One UI 3.1’i alma sürecinde ilerliyor. Galaxy Tab S6 için One UI 3.1 güncellemesi dün ortaya çıkmıştı. Buna dayanarak Galaxy Tab S6 Lite’ın da aynı yolu izleyeceğini ve kısa zamanda One UI 3.1 güncellemesini alacağını söylemek mümkün.

Galaxy Tab S6 Lite

Ayrıca tüm bunların yanında Mart 2021 güvenlik yamasının da güncellemenin bir parçası olduğunu görüyoruz. Ayrıca güncellemenin ilk olarak Avrupa ülkelerine yayınlanmaya başladığını, diğer ülkeler için de yakın zamanda yayınlanacağını belirtelim. Güncelleme her ne kadar otomatik olarak bildirilecek olsa da, beklemek istemeyen kullanıcılar Ayarlar sekmesine girerek yazılımı manuel olarak indirmeyi deneyebilir ve bu yolla da güncellemenin aktif olup olmadığını görebilir.

Son olarak, Samsung’un kısa zaman içerisinde planlanan tüm cihazlarda Android 11 sürümünü aktif hale getireceğini belirtelim.