Anasayfa Haber Microsoft, Xbox İçin Edge Chromium Tarayıcısını Test Etmeye Başladı

Microsoft, Xbox İçin Edge Chromium Tarayıcısını Test Etmeye Başladı

Xbox için Edge Chromium

Microsoft, yeni Edge Chromium tarayıcısını Xbox konsollarında herkese açık olarak test etmeye başladı.

Xbox kullanıcılarına daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunmak için bir süredir çalışmalarına devam eden Microsoft, kısa bir süre önce Chromium tabanlı yeni Edge tarayıcısını Xbox konsollarında test etmeye başladı. Söz konusu Edge Chromium tarayıcısına ise Alpha Skip-Ahead grubunda yer alan Xbox One veya Series X/S kullanıcıları erişim sağlayabiliyor.

Henüz test aşamasında olan bu tarayıcının şimdilik fare ve klavye desteğinin bulunmadığı da söyleniyor. Ancak, kullanıcılar söz konusu tarayıcının Xbox kontrolcüsü ile kullanılabildiğini de bildiriyorlar. Bunun yanı sıra test aşamasında olan bu tarayıcının bazı ufak tefek hataları da beraberinde getirdiği belirtilmiş.

Xbox üzerinden web sitelerine girilmesine imkan tanıyacak olan bu tarayıcı sayesinde Google Stadia platformuna da erişim sağlanabiliyor. Bununla birlikte bahsi geçen tarayıcı üzerinden Skype ve Discord gibi hizmetlerinin de kullanabileceği paylaşılan bilgiler arasında.

Ayrıca test edilen bu sürümde kısa bir süre önce kullanıma sunulan Dikey Sekmeler özelliğin yanı sıra masaüstü sürümde yer alan çoğu özelliğe yer verildiğini söyleyelim.

Şimdilik, söz konusu tarayıcının tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak, paylaşılan son bilgilere göre bahsi geçen Chromium tabanlı Edge sürümünün en kısa süre içerisinde tüm Xbox kullanıcıları için yayınlanması bekleniyor.