Anasayfa Haber Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesinin İlk Detayları Paylaşıldı

Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesinin İlk Detayları Paylaşıldı

Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi

Yakın zaman içerisinde yayınlanması beklenen Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi için ilk detaylar paylaşıldı.

Cyberpunk 2077 her ne kadar sorunlu bir şekilde çıkışını gerçekleştirmiş olsa da, CD Projekt RED ara ara yayınlamış olduğu güncellemelerle beraber oyundaki hataları gidermeye çalışıyor. Yayınlanan bu güncellemelerle oyundaki hataları minimuma indirmeyi hedefleyen geliştirici stüdyo bildiğiniz üzere kısa bir süre önce 1.2 versiyonlu güncellemeyi yayınlayacaktı. Geniş kapsamlı olduğu söylenen bu güncelleme ise şirketin siber saldırıya uğramasının ardından beklenmedik bir şekilde erteledi. Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi ile ne gibi hataların giderileceği merak edilirken kısa bir süre önce geliştirici firma bu güncellemenin ilk detaylarını oyuncularla paylaştı.

Şirket tarafınca yapılan açıklamayla beraber 1.2 güncellemesiyle polislerin yapay zekası ve davranışlarının düzeltildiği belirtiliyor. Bu kısımdaysa CD Projekt RED polislerin olay yerine anında ışınlanması sorununun tamamen çözüldüğünü de dikkat çekiyor.

Yayınlanan videoda da bu konu hakkındaki düzenlemelerden bahseden CD Projekt RED, NCPD birimlerinin olay yerinden biraz daha uzakta doğacağını ifade ediyor. Böylece polislerin direkt olarak olay yerine ışınlanmasının önüne geçecek olan firma, ayrıca NPCD birimlerinin olay yerine gelmeden önce drone ile keşif yapacağını da söylüyor.

1.2 güncellemesiyle yapılacak olan bir diğer iyileştirme ise araç sürüş mekaniklerinde karşımıza çıkıyor. Yeni güncellemeyle birlikte araç sürüş mekanikleri üzerinde bir takım ince ayarların yapıldığını söyleyen firma, aynı zamanda kontrolcü ile oynayan oyuncuların araç sürüşünü kolaylaştırmak adına da hız ve direksiyon ayarlarının yapıldığını bildiriyor.

Bildiğiniz üzere oyundaki bir diğer önemli sorun ise aracımızın bir yere takılıp kalması. Bu soruna da el atan stüdyo, yeni güncellemeyle beraber aracımızın bir yere takılı kaldığında hemen yukarıdaki videoda da görebileceğiniz gibi sallayarak çıkartabilmemize olanak sağlıyor.

Son olarak karakter hareketleri üzerinde de düzenlemelere giden stüdyo, sakınma hareketlerini de farklı bir tuşa atayabileceğimizi belirtiyor. Böylece oyuncular sakınma hareketlerini gerçekleştirmek için herhangi bir yön tuşuna iki kez basmak yerine atadıkları tuşa iki defa basarak yine sakınma hareketlerini gerçekleştirebilecekler. Bununla beraber stüdyo W-A-S-D yön tuşlarını yerine farklı kombinasyonları da tercih edebileceğimizi de ifade ediyor.

Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesi Ne Zaman Yayınlanacak?

Şimdilik, söz konusu güncellemenin ne zaman yayınlanacağı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak son paylaşılan bilgiler bu güncellemenin Mart ayı içerisinde yayınlanacağı yönünde.