Anasayfa Haber Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesi Yayınlandı

Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesi Yayınlandı

Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi

Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi sonunda yayınlandı. 29 GB boyutundaki güncellemeyle beraber 500’den fazla hata düzeltiliyor.

Kullanıcılar tarafından merakla beklenen ve birçok hata düzeltmesine ev sahipliği yapan Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi PC ve konsollar için nihayet yayınlandı. PC’de 29 GB konsollarda ise yaklaşık 40 GB boyutundaki güncelleme, Radeon RX 6000 serisi GPU’lar için Ray Tracing desteğini beraberinde getirirken, 500’den fazla hatayı da düzeltiyor. Peki, bu güncelleme hangi yeniliklerle beraber geliyor? Gelin bu yeniliklere yakından göz atalım.

CD Projekt RED bildiğiniz üzere hatalı çıkış yapan Cyberpunk 2077 için bu zamana kadar birkaç güncelleme yayınlandı. Bu güncellemelerle beraber oyundaki çeşitli hataları düzeltmeye çalışan yapımcı stüdyo, bugün ise yaklaşık 30 GB boyutundaki 1.2 güncellemesiyle grafikten oynanışa, oynanıştan görevlere kadar birçok detaya el atıyor.

Özellikle oynanış kısmında önemli düzeltmelere giden firma, yayınlamış olduğu blog yazısıyla beraber hemen yukarıda da belirtiğimiz gibi 500’den fazla sorunu düzeltiyor. Böylece oyuncuların şikayet ettiği sorunları ortadan kaldırmayı hedefleyen stüdyo, ayrıca 1.2 güncellemesiyle birlikte daha akıcı ve kaliteli bir oyun deneyimi de vaat ediyor.

Bu kısımdaysa örneğin polis birimlerinin direkt olay yerinde doğması gibi sorunları giderdiğini ifade eden firma, öldürülen NPC’lerin hareket etmesi gibi birçok komik hatayı da düzelttiğini belirtiyor.

Bunun haricinde karakter oluşturma ekranında meydana gelen hataları da ortadan kaldırdığını söyleyen CD Projekt RED, bellek optimizasyonlarının yanı sıra envanter panelinde yaşanılan performans sorununa da el atıyor. Konsollarda yaklaşık 40 GB boyutundaki bu güncellemeyle beraber oynanışa engel olan hataları da büyük ölçüde düzelttiğini belirten geliştirici ekip, araç sürüş mekanikleri üzerinde bir takım ince ayarların yapıldığını da bildirmiş.

Aynı zamanda karakter hareketleri üzerinde de düzenlemelere gidilmiş ve sakınma hareketleri de farklı tuşlara atanabilir hale gelmiş. Böylece oyuncuların sakınma hareketlerini farklı tuşuna atayabilmesine imkan tanıyan şirket, hem oynanışı kişiselleştiriyor hem de kullanıcıların daha pratik seçeneklere yönelmesini sağlıyor. Bunun dışında W-A-S-D yön tuşlarını yerine farklı kombinasyonlar seçebileceğimizi de dile getiren ekip, böylece daha özgür bir oynanış sunmayı planlıyor.

Tüm bunların haricinde 4K ve 5K gibi yüksek çözünürlüklerde meydana gelen problemleri de düzelten 1.2 güncellemesi, oyunun Epic Games Store versiyonuna da Achievement özelliklerini ekliyor.