Anasayfa Haber PayPal, Kripto Parayla Ödeme Hizmetini Başlatıyor!

PayPal, Kripto Parayla Ödeme Hizmetini Başlatıyor!

Paypal, Bitcoin gibi kripto para birimlerini ödeme yöntemi olarak sunmaya hazırlanıyor.

PayPal, Salı günü ABD’deki müşterilerinin kripto para birimlerini küresel olarak milyonlarca satıcıya ödeme yapmak için kullanmalarına izin vermeye başladığını duyuracak. Bu, günlük ticarette dijital varlıkların kullanımını önemli ölçüde artırabilecek bir gelişme.

Şirket, PayPal dijital cüzdanlarında bitcoin, ether, bitcoin cash ve litecoin bulunduran müşterilerin artık satın alma işlemlerinde varlıklarını fiat para birimlerine dönüştürebileceklerini söyledi ve PayPal’ın geçen yılın sonlarından beri bu özellik üzerinde çalıştığını açıkladı. Hizmetin önümüzdeki aylarda 29 milyon tüccarın tamamında kullanıma sunulacağı belirtildi.

Başkan ve CEO Dan Schulman, resmi bir duyuru öncesinde Reuters’a yaptığı açıklamada, “Bu, kripto para birimlerini PayPal cüzdanınızdaki bir kredi kartı veya banka kartı ile aynı şekilde kullanabileceğiniz ilk şey” dedi.

Kripto Paranın Yükselişi

Yeni özellik, PayPal’ı ağını kripto para birimlerine açmak için en büyük ana finans şirketlerinden biri haline getirdi ve sanal madeni para fiyatlarında bir yükselişe sebep oldu.

Bitcoin, yılın başından bu yana neredeyse iki katına çıktı. Bunda daha fazla benimseme üzerine bahis oynayan ve Bitcoin’i enflasyona karşı bir koruma olarak gören daha büyük finans şirketlerinin ilgisi büyük.

PayPal’ın lansmanı, Tesla’nın arabaları için bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlayacağını açıklamasından bir haftadan kısa bir süre sonra gerçekleşti. Tesla, tüccarların fiat para birimi alacağı PayPal işlemlerinin aksine, ödeme olarak kullanılan bitcoini tutacağını söyledi.

Kripto paralar ana akım yatırımcılar arasında ilgi çekerken, kısmen oynaklığının devam etmesi nedeniyle henüz yaygın bir ödeme şekli haline gelmedi. PayPal, işlemin fiat para birimi cinsinden yapılmasıyla tüccarların volatilite riskini üstlenmek zorunda kalmayacağı için hizmetinin bunu değiştirebileceğini umuyor.

Schulman, “Kripto para birimlerinin ağırlıklı olarak satın aldığınız, tuttuğunuz veya sattığınız bir varlık sınıfı olmaktan çıkıp gerçek dünyada milyonlarca tüccar ile işlem yapmak için meşru bir finansman kaynağı haline geldiği bir geçiş noktası olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Şirket, kripto ile ödeme yapmak için hiçbir işlem ücreti talep etmeyecek ve her satın alma işlemi için yalnızca bir tür coin kullanılabilecek.