Anasayfa Haber Microsoft, ABD Ordusu İçin Artırılmış Gerçeklik Donanımı Üretecek

Microsoft, ABD Ordusu İçin Artırılmış Gerçeklik Donanımı Üretecek

Microsoft ve ABD Ordusu Artırılmış Gerçeklik

Microsoft, yapılan anlaşmaya göre ABD ordusu için artırılmış gerçeklik donanımı üretecek.

Microsoft ve Pentagon, geçtiğimiz Çarşamba günü 21.88 milyar dolar değerinde artırılmış gerçeklik donanımı tedariği için anlaşmaya vardı. Microsoft’un teknik görevlisi Alex Kipman’a göre, ticari olarak temin edilebilen HoloLens’e dayanan kulaklıklar, askerleri daha güvenli ve daha etkili hale getirecek. Bir Pentagon yetkilisi, Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, üretim anlaşmasının beş yıllık bir yenileme seçeneği olduğunu söylüyor, bu da sözleşmeyi 10 yılda 21.88 milyar doları aşan bir değere getiriyor.

Microsoft ve ABD Ordusu Artırılmış Gerçeklik Donanımı

Yetkililer, askerler tarafından savaş ve eğitim esnasında hedeflere ulaşmak ve taktik kararlar almak için veri sağlamanın yanı sıra, gece ve termal görüş gibi yetenekler de sağlayacağını belirtiyor. Pentagon donanımlara bu kadar güvenirken, Microsoft da alandaki en büyük gelirlerinden birini elde etmek istiyor. Bu noktada sözleşme ile ilgili yorumlarda bulunan ünlü analist Dan Ives, Microsoft’un orduyla yapmış olduğu anlaşmanın muhtemel yeni işbirliklerinin habercisi olduğunun altını çizmiş.

Son olarak, yeni sözleşmeyle beraber artırılmış gerçeklik donanımının ordu tarafından ne zaman kullanılmaya başlayacağıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmadığını belirtelim.