Anasayfa Haber Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesi Hataları Ne Kadar Düzeltiyor?

Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesi Hataları Ne Kadar Düzeltiyor?

Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi

Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Peki, 500’den fazla hata düzeltmesine ev sahipliği yapan güncelleme hataları ne kadar düzeltiyor?

Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta indirmeye sunulmuştu. Bu güncellemeyle beraber 500’den fazla hatayı düzelttiğini ifade eden firma, ayrıca oynanışı engelleyen ciddi hataları da giderdiğini söylemişti. Ancak, son yayınlanan raporlara göre Cyberpunk 2077’nin halen sorunlu bir oyun olduğu görüyoruz.

Özellikle oynanış tarafında 1.2 güncellemesinden sonra da göze çarpan hataların devam ettiği ifade ediliyor. Ufak bir örnek verecek olursak CD Projekt RED, 1.2 güncellemesinin detaylarını açıkladığı blog yazısında polis birimlerinin direkt olarak olay yerine ışınlanmasının önüne geçeceğini dile getirmişti.

Geliştirici stüdyonun söylediği gibi güncelleme sonrasında polis birimleri artık olay yerine daha uzak bir noktada doğuyor. Hatta polis birimleri olay yerine gelmeden önce dronelarıyla da keşif yapıyorlar. Bu kısma kadar her şey normal olsa da, etrafta neredeyse hiç kimsenin olmadığı bir yerdeyseniz polislerin haritaya ışınlandığını rahatlıkla görebilirsiniz.

Fakat ışınlanan bu polis birimleri gözünüzü korkutmasın. Bu polis birimlerinden kurtulmak halen çok kolay. Bu kısımda tek yapmanız gereken sadece gözden kaybolana kadar polisten kaçmak. Daha sonrasındaysa polislerin belli bir kovalamacanın ardından sizi takip etmekten vazgeçtiğine şahit olacaksınız.

Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi

Bunun haricinde oyundaki araç sürücülerinin de yapay zeka sorunu halen devam ediyor. Örneğin aracınızı kaldırıma ya da yola yakın bir yere park ettiniz. Sonrasındaysa arkanızdan gelen sürücünün hareket etmeyip ve sizi beklediğini göreceksiniz. Tabi bu durum zincirlemeye binince ortaya trajikomik bir trafik görüntüsü çıkıyor.

Aynı zamanda bir PlayStation 5 kullanıcısı da güncelleme sonrasında oyundaki hataların oynamaya engel olduğunu belirtiyor. Güncelleme sonrasında yaşamış olduğu sorunu Twitter üzerinden oyuncularla paylaşan kullanıcı, aracıyla normal bir şekilde giderken bir anda kaplamanın yok olarak yerin altına doğru sürüklendiğini gözler önüne seriyor. Ara ara bu hata ile karşılaştığını söyleyen kullanıcı bu yüzden oyunu düzgün bir şekilde oynayamadığını da bildiriyor.

Tabi oyundaki sorunlar sadece bunlarla ile sınırlı değil. Halen birçok oyuncu 1.2 güncellemesinden sonra oyundaki hataların devam ettiğini, hatta bu hatalara yenilerinin de eklendiğini dile getiriyor.

Cyberpunk 2077 güncellemesinin detaylarına ise buradan göz atabilirsiniz.