Anasayfa Haber Samsung Galaxy S20 FE 4G, Snapdragon 865 Plus İşlemci ile Yenilenebilir

Samsung Galaxy S20 FE 4G, Snapdragon 865 Plus İşlemci ile Yenilenebilir

Samsung Galaxy S20 FE

Exynos 990 ile üretilen Galaxy S20 FE 4G, artık Snapdragon 865+ ile üretilebilir.

Samsung Galaxy S20 FE, sızdırılan yeni bilgilere göre artık Snapdragon 865+ SoC ile üretilecek. Uygun fiyatlı ve güçlü akıllı telefon, Eylül 2020’de 4G ve 5G varyantlarıyla piyasaya sürülmüştü. Telefonun 4G varyantında Exynos 990 kullanılırken, 5G varyantında ise Snapdragon 865 bulunuyordu. Exynos 990 işlemci setine sahip olan varyant kendi başına değerlendirildiğinde iyi bir performans sergilemesine rağmen, Snapdragon 865 içeren diğer varyanta göre daha etkisiz bir performansa sahip olması bakımından çok fazla eleştiri aldı. Şirket bu eleştiriler üzerine, Exynos varyantını emekliye ayıracak gibi görünüyor. Ice Universe’ün iddialarına göre Exynos 990, yerini Snapdragon 865+ modeline bırakacak.

Galaxy S20 FE

Halihazırda 5G bağlantısına sahip olan Galaxy S20 FE modelinde Snapdragon 865 kullanılıyor demiştik. Tipster’ın iddialarına göre bu varyantla ilgili de bir değişim söz konusu olabilir. Böylelikle Galaxy S20 FE’nin tüm varyantları Snapdragon 865+ SoC ile güçlendirilmiş şekilde yeniden piyasaya sürülebilir. Samsung, henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Ancak Samsung’un bu yıl izlemeyi planladığı yol haritası geçtiğimiz aylarda sızdırılmıştı ve sızdırılan takvimde bir FE Unpacked etkinliği yer alıyordu. Şimdi bu iddialarla beraber, etkinliğin güçlendirilmiş Galaxy S20 FE varyantıyla ilgili olabileceği düşünülüyor.

Qualcomm Snapdragon ARM Çipi

Samsung, Exynos 990’ın rakiplerine göre zayıf performansı, aşırı ısınması ve pil ömrü sorunları nedeniyle karşılaştığı eleştirileri, bir donanım güncellemesi yaparak aşmayı hedefliyor. Zira, Exynos 990 donanımlı Galaxy S20 serisi akıllı telefonlar, Snapdragon 865 donanımlı varyantlara göre düşük bir performansa ve çok daha kısa bir pil ömrüne sahipti. Şirketin birçok müşterisi de Samsung’dan Galaxy S20 FE’nin Snapdragon versiyonunu piyasaya sürmesini talep etmeye başlamıştı.

Son olarak şirketin, Snapdragon 865+ işlemci setiyle güncellenmiş Galaxy S20 FE serisini tüm pazarlarda satıp satmayacağı ile ilgili henüz bir bilginin bulunmadığını belirtelim.