Anasayfa Haber Spotify Car Thing Tanıtıldı

Spotify Car Thing Tanıtıldı

Spotify Car Thing

Spotify Car Thing, şirketin ilk donanımı olarak öne çıkıyor.

Spotify uzun zamandır konuşulan ilk donanımını duyurdu. Spotify Car Thing, araç içi panele monte edilmiş bir müzik ve podcast oynatıcı. Şirket, özellikle modern bilgi-eğlence sistemlerine sahip araçlarda, otomobillerinde kişiselleştirilmiş bir dinleme deneyimi yaşamak isteyen sürücülere daha sorunsuz bir deneyim sağlamak için bu ürünü piyasaya sürdüğünü ifade ediyor.

Car Thing, Spotify Premium abonelerini hedefliyor. Cihaz bir dokunmatik ekran, navigasyon için bir düğme, sesle kontrol özellikleri ve kullanıcı tarafından yapılandırılabilir dört düğme sunuyor. Bu özellikleri kullanarak en sevdiğiniz müzik, podcast veya çalma listelerinize kolayca erişebileceksiniz.

Cihazın kullanıcı arayüzü, Spotify mobil uygulamasından ile benzer tasarım öğelerine sahip. Böylece arayüze yabancılık hissetmeyeceğinizi söyleyebiliriz. Dokunmatik kontroller ile “Hey Spotify” gibi sesli komutlar arasında da seçim şansına sahip olacaksınız. Ayrıca, düğme ile fiziksel gezinme de mümkün olacak. Ürün Bluetooth, AUX kablosu veya bir USB kablosu üzerinden çalışabilecek. Bunları kontrol paneline kolayca takabilmenizi sağlamak için cihazla birlikte gelen çeşitli bağlantılardan birini seçebileceksiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz üç tip ön panel ve havalandırma montaj parçası, bir araç şarj cihazı ve bir USB C Tipi kablo da kutudan çıkacak.

Başlangıçta, Car Thing belirli bir süre için ücretsiz olarak sunulacak seçilmiş kullanıcıların sadece gönderi ücretini üstlenmesi istenecek. Şirket bunun nedeni olarak cihazın deneysel olmasını gösteriyor. Daha sonra henüz belirlenmemiş bir tarihte herkesin erişebileceği ürün ise 79.99 dolar fiyat etiketi taşıyacak. Car Thing için başvuruda bulunmak içinse ABD Spotify Premium üyesi olmak gerekiyor.

Geçtiğimiz aylarda 17 yıllık iPod Classic üzerinde Spotify çalıştırıldığını da hatırlatalım.