Anasayfa Haber Quantum Mini LED Ekranlı Samsung Odyssey G9 Satışa Çıkıyor

Quantum Mini LED Ekranlı Samsung Odyssey G9 Satışa Çıkıyor

Odyssey G9 Mini LED

Yeni Samsung Odyssey G9, Quantum Mini LED ekran teknolojisi ile öne çıkıyor.

Samsung, yeni Odyssey G9 monitörünü Quantum Mini LED ekran teknolojisi ile donatacağını paylaştı. OLED benzeri teknoloji özellikle TV’lerde daha popüler hale gelirken, yeni nesil Apple iPad Pro tabletlerde de kullanılması bekleniyor.

Diğer taraftan Samsung, monitörün piyasaya çıkmış en parlak monitör olabileceğinden bahsetmiş değil. Çinli web sitesi Taobao, monitörü VESA DisplayHDR 2000 sertifikası ile listelendi. Mevcut Odyssey ise zaten HDR10 Standardını desteklemeye yetecek kadar parlak. Mevcut modelde 1.000 nit parlaklık sunulurken halefi bu sayıyı ikiye katlayabilir.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Bu parlaklık seviyesi, HDR içeriğinin en iyi şekilde görüntülenmesini sağlayacak nitelikte. Ek olarak, kullanıcıların parlama konusunda endişelenmeden en aydınlık odalarda bile oyun oynamasına izin veriliyor. 2.000 nit özelliği resmi olarak doğrulanmamış olsa da, monitörün DisplayHDR 2000 sertifikalı olacağına dair söylentilerin bir süredir ortalıkta dolaştığını söylemeden geçmeyelim.

Odyssey-G9

Yeni Odyssey önceki özelliklerinin çoğunu da sürdürüyor. Bunlar ise; 49 inç VA panel, 1000R kavis, 240 Hz yenileme hızı, 1 ms yanıt süresi, 5.120 x 1.440 çözünürlük, 10 bit renk derinliği, yüzde 95 DCI-P3 renk kapsamı ve G-Sync ile Freesync Pro için destek. Modeldeki bir diğer iyileştirme ise genellikle yüksek kaliteli TV’lerde yer alan bir özellik olarak karşımıza çıkan 2.048 yerel karartma bölgesi.

Tabii ki tüm bu üstün özellikler ürünün fiyatına da yansıyor. Mevcut Odyssey G9, 1.700 dolarlık bir fiyat etiketi taşıyor. Yükseltilmiş sürüm ise web sitesine bakılırsa yaklaşık 4.600 dolardan satışa sunulacak. Haziran ayında Asya’da piyasaya sürülecek olan monitörün diğer bölgelerde ne zaman satışa sunulacağı ise bilinmiyor.

Son olarak, Samsung’un LG panelli OLED TV’ler üretebileceğine dair de söylentiler bulunduğunu da belirtelim.