Anasayfa Haber Xbox Series X ve S, FidelityFX Super Resolution Desteğine Kavuşuyor

Xbox Series X ve S, FidelityFX Super Resolution Desteğine Kavuşuyor

Xbox Series X FidelityFX Super Resolution desteği

Microsoft, AMD’nin DLSS rakibi FidelityFX Super Resolution teknolojisinin Xbox Series X ve Series S konsolları tarafından da destekleneceğini doğruladı.

AMD, geçtiğimiz günlerde Radeon ekran kartları için NVIDIA DLSS rakibi FidelityFX Super Resolution teknolojisini duyurmuştu. Şirket, oyunlarda performansı ve görüntü kalitesini artırmak amacıyla geliştirdikleri bu teknolojiyle oyuncuların oyunu yüksek ayarlarda oynarken performans kaybı yaşamasını önlemeyi hedeflediklerini söylemişti. Ayrıca AMD,  bu teknoloji ile birlikte 4K çözünürlükte ortalama 2 kat performans artışı da vadetmişti. AMD’nin yeni teknolojisi oyun sektöründeki rekabeti kızıştırırken, bir önemli açıklama da Microsoft cephesinden geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Xbox Series X FidelityFX Super Resolution (FSR) teknolojisini desteklemeye başlayacak.

Konuyla ilgili IGN‘e birtakım açıklamalarda bulunan Microsoft sözcüsü, Xbox Series X ve Series S konsollarının yakında FidelityFX Super Resolution teknolojisini desteklemeye başlayacağını bildirdi. Şirket sözcüsü yapmış olduğu açıklamada Xbox Series X ve Series S için oyun geliştiren yapımcıların oyunlardaki kare hızlarını ve çözünürlüğü artırabileceklerini de söyledi. Henüz bu desteğin ne zaman geleceği hakkında net bir tarih vermeyen Microsoft sözcüsü, yakında konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgileri kullanıcılarla paylaşacaklarını da müjdeledi.

Microsoft’un bu açıklamasının ardından tüm gözler Sony cephesinde çevrildi. Ancak, şimdilik RDNA 2 destekli GPU‘ya ev sahipliği yapan PlayStation 5‘in de bu teknolojiyi destekleyip desteklemeyeceği bilinmiyor. Fakat yakında Sony cephesinden de benzer bir hamle gelmesi bekleniyor.