Anasayfa Haber Google Duo Kullanıcı Arayüzü Yenilendi

Google Duo Kullanıcı Arayüzü Yenilendi

Google Duo Görüntülü Konuşma 12 kişi

Google Duo, daha basit bir ana ekran kullanıcı arayüzü sunuyor.

Google, odağını son zamanlarda Google Meet‘e kaydırdığı için şirketin diğer video konferans hizmeti olan Google Duo biraz ihmal edilmiş gibi düşünebilir. Google’ın, yeni arama filtreleri ve efektleri gibi Duo’nun bazı özelliklerini yavaş yavaş Meet’e getirdiğini görüyoruz. Ayrıca Google’ın, sonunda Duo’yu Meet lehine aşamalı olarak kaldırabileceğine dair söylentiler de mevcut. Meet’in Duo’nun yerini alıp almayacağını yalnızca zaman gösterecek. Ancak Google, servisi yeni eklemelerle geliştirmeye devam ediyor.

Google Duo’nun daha basit bir ana ekran tasarımı getiren yeni güncellemesine Android Police aracılığıyla ulaşıyoruz. Yenilenmiş tasarım, ana ekranda kullanıcıların yeni bir arama başlatmasına, bir grup oluşturmasına, grupları ve kişi listelerini görmesine ve Google Home cihazlarını aramasına olanak tanıyan “Yeni Arama” düğmesi sunuyor.

GoogleDuoArayüz

Mevcut değişikliklerin bir parçası olarak bazı özelliklerin yerleri de değiştirilmiş. Örneğin, yeni gruplar oluşturma seçeneği “Yeni Çağrı” düğmesinin altına taşındı. Daha önce ana ekranda özel bir düğme bulunmaktaydı. Benzer şekilde, mevcut gruplar ve kişiler, artık arama çubuğundan ve yeni arama düğmesinden keşfedilebilecek. Yeni kullanıcı arayüzü, genel olarak ana ekranı daha az karmaşık hale getirecek şekilde planlanmış. Ayrıca, önemli özelliklere tek bir giriş noktasından erişilebilir hale getirerek bazı işlerin keşfedilmesini de kolaylaştırıyor.

Son olarak Google’ın, yeni kullanıcı arayüzünü önümüzdeki birkaç hafta içinde Google Duo kullanıcılarına sunacağını belirtelim. Birkaç rapor dışında, yeni kullanıcı arayüzü henüz geniş çapta kullanıma sunulmuş değil. Ancak önümüzdeki günlerde kullanım da artacaktır.