Anasayfa Haber Xbox Satışları, Aylık Bazda PlayStation’ı Geride Bırakarak Rekor Kırdı

Xbox Satışları, Aylık Bazda PlayStation’ı Geride Bırakarak Rekor Kırdı

Xbox Series X Donanım Revizyonu

ABD’yi kapsayan verilere göre Xbox satışları Haziran ayında PlayStation’a 200 milyon dolar fark attı.

Konsol satışları söz konusu olduğunda PlayStation’ların her zaman Xbox oyun konsollarına göre önde olduğunu biliyoruz. Ancak güncel raporlara göre Xbox, ABD’de yapılan konsol satışlarında rekor kırdı. Üstelik çip ve teknolojik bileşen sıkıntısı yaşanan şu dönemde.

NPD’den Matt Piscatella, Haziran 2021’de video oyun donanımı, içeriği ve aksesuarlarına yönelik tüketici harcamalarının önceki yıla göre %5 artarak 4.9 milyar dolara ulaştığını söyledi. 2021 yılının ilk yarısında ise harcamalar, geçtiğimiz yıl aynı döneme göre %15 artışla birlikte 28.9 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Özellikle Xbox donanımına odaklandığımızda ise daha ilginç detaylar var. Microsoft’un oyun konsolu, şirket için bir rekor olan yıllık %112 gelir artışıyla 401 milyon dolara ulaştı. Konsolun bir önceki rekoru ise 10 yıl öncesinde, Haziran 2011’de gerçekleşmişti.

Bu değerler, satış rakamları açısından Nintendo Switch’in çok altında. Ancak aynı zamanda PlayStation, Haziran ayında yıllık bazda %1 düşüşle 207 milyon dolar gelir elde etti. Yani Xbox’ın oldukça gerisinde.

Microsoft ve Sony, donanım tedarik etme konusunda oldukça büyük sıkıntılar çekiyor. Öyle ki bu sorunlar çözüme kavuştuğunda satışların artması muhtemel. Öte taraftan Microsoft’un yazılım tarafında daha fazla gelir elde ettiğini belirtelim. Teknoloji devi, oyun aksesuarlarının yanı sıra oyun, yazılım ve DLC gibi satışlardan çok büyük miktarlarda gelir elde ediyor. Şüphesiz Xbox Game Pass’in bu konuda oldukça önemli bir yeri var.