Anasayfa Haber NBMiner, RTX 30 LHR Serisindeki Madencilik Kısıtlamalarını Aşmayı Başardı

NBMiner, RTX 30 LHR Serisindeki Madencilik Kısıtlamalarını Aşmayı Başardı

GeForce RTX 30 LHR serisiyle kısıtlanan madencilik performansı, NBMiner tarafından yayınlanan güncellemeyle birlikte %70 oranında aşıldı.

NBMiner tarafından yayınlanan yeni bir güncelleme, NVIDIA’nın GeForce RTX 30 LHR serisi madencilik kartlarındaki kısıtlamaların kısmen kaldırılmasına olarak tanıyor. Güncelleme notlarında, kullanıcıların LHR grafik kartlarındaki maksimum hash oranında kilidin %70’e kadar aşıldığı söyleniyor.

GeForce RTX 30 LHR serisi, oyun için hazırlanan ekran kartlarında madencilik hash oranını sınırlamak için tanıtılmıştı. Öyle ki bu tanıtımdan önce madenciler, GeForce RTX 30 serisi kartları silip süpürdüler. Bu da doğal olarak stok sorunlarına yol açtı ve perakende satış fiyatları aldı başını gitti. O zamandan bu yana pazar biraz toparlandı ve oyun için tasarlanan ekran kartlarında fiyatların yavaş yavaş normale döndüğünü görüyoruz.

NVIDIA RTX 30 SUPER Masaüstü

Öte yandan NBMiner en son güncellemesiyle bu süreci değiştirebilir. NVIDIA’nın GeForce RTX 30 LHR serisi, tamamen farklı bir Ampere ürün grubunu temsil ediyor. NBMiner’ın çalışması ise halen devam ediyor. Yazılım hem Linux hem de Windows işletim sistemlerinde, NVIDIA’nın en yeni GeForce sürücüleriyle sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bununla birlikte şu anda yalnızca etash algoritması destekleniyor ve gelecekte diğer madencilik algoritmaları desteklenebilir.

GeForce RTX 3060 Ti, yeşil takımın Ethereum madenciliği üzerindeki kısıtlamalarından önce en iyi madencilik kartlarından biriydi. Yeni nesil Ampere grafik kartı, 60 MH/s seviyesinde bir hash oranı sunuyordu. NVIDIA ise sonunda madencilik performansını yarı yarıya düşürdü. NBMiner’ın yeni çözümü ile madenciler, GeForce RTX 3060 Ti LHR ile 41 MH/s’ye kadar çıkabiliyor.