Anasayfa Haber Dünyanın En Büyük Güneş Panelli Enerji Depolama Merkezi Yakında Açılacak

Dünyanın En Büyük Güneş Panelli Enerji Depolama Merkezi Yakında Açılacak

Dünyanın En Büyük Güneş Panelli Enerji Depolama Merkezi Yakında Açılacak

Florida merkezli enerji şirketi FPL, dünyanın en büyük güneş panelli enerji depolama ve dağıtım alanının %75’inin kurulduğunu açıkladı. Yaklaşık 100 milyon iPhone bataryasına denk olan tesisin yıl sonunda faaliyete geçeceği tahmin ediliyor.

Enerji sektöründe adı bilinen kuruluşlardan olan FPL’nin son yaptığı basın açıklamasına göre, dünyanın en büyük güneş panelli enerji depolama tesisi olma niteliği taşıyacak Manatee Enerji Depolama Merkezi’nin inşaat sürecinin büyük bir bölümü tamamlandı. Toplamda 132 batarya konteynerinin yer alacağı bu sistem 409 MW kapasiteye sahip. Aynı zamanda şebekeye 900 MW/h elektrik verme kabiliyeti bulunan Manatee Enerji Depolama Merkezi, 329.000 eve iki saatten fazla güç sağlamak için yeterli elektriği bünyesinde barındırabilecek.

FPL’in Başkanı ve CEO’su olan Eric Silagy’nin projeye ilişkin son yaptığı açıklamada “Geçmişten günümüze FPL olarak birbiri ardına başardığımız hedeflerle birlikte Amerika’nın en temiz, güvenilir ve uygun fiyatlı elektriğini sunuyoruz.” dedi. Özellikle şirketin bu yeniliği devamında FPL çatısı altında çalışan termik santraller yerini güneş panellerine bırakacak. Zira Eric Silagy, açıklamasının devamında “2030’a kadar 30 milyon güneş paneli kurma misyonumuzu tamamlama yolundayken FPL’nin Florida’daki kömürle çalışan son santrali de Haziran ayında kapattık. Bundan sonraki süreçte müşterilerimize dünyanın en büyük güneş panelli enerji depolama merkeziyle hizmet vermeye devam edeceğiz. Ayrıca bütün dikkatimizi tamamen karbonsuz enerji ilkemize vermiş durumdayız.” sözlerine yer vererek doğanın önemine dikkat çekti.

Dünyanın En Büyük Güneş Panelli Enerji Depolama Merkezi Yakında Açılacak

Manatee Enerji Depolama Merkezi’nde yer alan güneş panellerindeki her batarya modülü kabaca 2.000 iPhone piline eşdeğer miktarda enerjiyi depolayabiliyor. Tesisteki bütün bataryaların toplamda 100 milyon iPhone piline denk olacağı da söylenenler arasında. Ayrıca 40 yıl kullanım ömrüne sahip bu büyük bataryalar için yaklaşık 30 futbol sahası büyüklüğündeki 40 dönümlük bir arazi tahsis edildiğini de söylemekte fayda var.

Bahsettiğimiz bu proje FPL’nin ilk büyük atılımı sayılmaz. Şirket günümüzden birkaç ay önce bulunduğu eyalet çapındaki belediyelerle ve üniversitelerle ortaklık kurarak çevre dostu enerji üretimi amacıyla çalışmalarına devam etmişti. Enerji üretimi konusunda geleceğin standardı sayılan bu teknolojilerin ilerleyen yıllarda daha çok benimseneceği uzmanlar tarafından sıkça dillendirilmekte. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.