Anasayfa Haber Tinder, Kimlik Doğrulama Seçeneği Sunacak

Tinder, Kimlik Doğrulama Seçeneği Sunacak

Tinder Kimlik Doğrulama

Tinder, kullanıcılarına kimlik doğrulama seçeneği sunacak üyelerinin kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacak.

Flört uygulaması Tinder şu anda sadece Japonya için sunmakta olduğu kimlik doğrulama özelliğini tüm kullanıcılar için erişilebilir hale getirme planı yapıyor. Platformun hizmet verdiği her pazar için hangi kimlik biçimlerinin kabul edilebilir olduğunu bulması gerekecek. Ek olarak bu, gönüllü bir özellik olarak başlayacak olsa da geliştikçe platformu kullanmak için bir zorunluluk hali de alabilir.

Planlar hakkında yorum yapan Tinder Güven ve Güvenlik Ürünleri Başkanı Rory Kozoll şunları söylüyor: “Kimlik doğrulaması karmaşık ve nüanslıdır, bu nedenle kullanıma sunma için bir test et ve öğren yaklaşımı izliyoruz. Tinder’ın üyelerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için yapabileceği en değerli şeylerden birinin, onlara maçlarının gerçek olduğuna dair daha fazla güven vermek ve kimlerle etkileşime girecekleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamak olduğunu biliyoruz. Ve dünya çapındaki tüm üyelerimizin, kimlik doğrulama sürecimizden geçmiş kişilerle etkileşim kurmanın faydalarını göreceğini umuyoruz. Tinder’da mümkün olduğunca çok kişinin doğrulanacağı bir günü sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Dünyanın bazı bölgelerinde, insanların gerçek dünyadaki kimliklerini çevrimiçi platformlarla paylaşmaları tehlikeli olabilir ve Tinder bunun tamamen farkında olduğunu söylüyor. Şirket, doğrulama çözümü geliştikçe topluluklardan ve uzmanlardan geri bildirim toplarken özelliğin “gerçekten eşitlikçi” olduğundan emin olmaya çalışacak.

Tinder, Japonya’da kimlik doğrulamasını ilk kez 2019 yılında başlattığını ve pazarda öğrendiklerini, teknolojiyi daha geniş bir kullanıma hazır olacak şekilde geliştirmek için kullandığını söyledi. Kimlik doğrulama, Tinder’ın üst kuruluşu Match tarafından ürünlerinde denetimin iyileştirilmesi için duyurulan 100 milyon dolarlık bir yatırımın kapsadığı çözümlerden yalnızca birisi.