Anasayfa Haber Windows 11’de Android Desteği Beklenenden Erken Gelebilir

Windows 11’de Android Desteği Beklenenden Erken Gelebilir

Windows için hazırlanan ve Microsoft mağazasına eklenen Android alt sistem yazılımı, yakında testlerin başlayacağının sinyallerini veriyor.

Windows 11’in 5 Ekim’de piyasaya sürülmesi bekleniyor ve şu anda Windows Insider programının Beta Kanalında bulunan haliyle birlikte kullanıma sunulacak. Windows 11’de en çok beklenen özelliklerden biri Android uygulama desteğiydi. Ancak geçtiğimiz günlerde bu sürecin ertelendiğini öğrendik ve Windows 11 ilk piyasaya çıktığında Android alt sistemi için destek sunulmayacak.

Microsoft’un Windows 11’deAndroid alt sistemini test etmek için ek zamana ihtiyacı var gibi görünüyor. Öte taraftan yeni bir Mağaza listelemesine bakılırsa Windows Insider programındaki test kullanıcıları, Android alt sisteminin ilk önizlemesini bu ayın sonlarında deneyebilecekler.

Android için Windows Alt Sistemi, genel beta testine henüz girmedi. Ancak Windows 11 Build 2200 ve daha yeni yapılarla birlikte bu özelliğin işaretleri Microsoft Store’da görünmeye başladı bile. Microsoft Store’daki Windows Subsystem for Android öğesi, teknoloji devinin Mağazayı ilk Android uygulamaları için hazırladığını gösteriyor.

Windows Latest, destekli makinelerden birine bu uygulamayı kurdu lakin şu anda yalnızca siyah bir açılır pencere görünüyor ve uygulamanın herhangi bir işlevi bulunmuyor. Mağazada görünen bu yazılım ayrıca alt sistemin en az 8 GB RAM gerektireceğini doğruluyor, ancak bunu 4 GB RAM’e sahip cihazlara da yüklemek mümkün olacak.

Android Uygulama Desteği

Microsoft Store’daki Android uygulamaları yüksek ihtimalle Amazon Appstore’dan indirilecek ve yüklenecek. Böylece kullanıcılar, herhangi bir üçüncü taraf yazılıma ihtiyaç duymayacak ve hatta internetten indirilen APK dosyalarını kullanabilecek.