Anasayfa Haber Valorant, Windows 11 Gereksinimleri Karşılamayan Sistemlerde Çalışmayacak

Valorant, Windows 11 Gereksinimleri Karşılamayan Sistemlerde Çalışmayacak

Valorant 
Valorant 

Windows 11’de Valorant oynamak isteyen oyuncular, hem TPM 2.0 hem de Güvenli Önyükleme şartıyla karşı karşıya kalacak.

Windows 11’in kullanıma sunulmasına yaklaşık bir aylık bir süre kaldı ve bazı katı sistem gereksinimlerinin olduğunu biliyoruz. Windows 11’i kullanmak için güncel bir işlemciye, 4 GB RAM’e, 32 GB depolamaya ve TPM 2.0 desteğine ihtiyaç var. Görünüşe göre Riot Games’in geliştirdiği Valorant gibi bazı oyunlar da bu kısıtlamaları uygulamaya başlayacak.

Halen Windows 10 kullanıyorsanız ve TPM 2.0’a sahip değilseniz mevcut durumda kalabilirsiniz ve Windows 10 en az Ekim 2025’e kadar destekleniyor. Öte taraftan Valorant ve Vanguard güvenlik yazılımı, Windows 11’de TPM 2.0 şartı isteyecek gibi görünüyor.

Aslına bakarsanız TPM 2.0 gereksiniminin asıl amacı, insanların hile kullanmasını önlemek ve sonuçta Güvenilir Platform Modülü (TPM) tamamen güvenlikle ilgili. Böylelikle belirli bir donanım veya cihaz kimliği yasaklandığında yeni bir cihaz kimliği taklit etmek çok daha zor olacak. Bu da hilecilerin azalması konusunda önemli olabilir.

Böyle bir özelliğin Windows 10’da kullanılmamasının ana nedeni ise TPM 2.0’a sahip olmayan çok fazla kişinin zaten platformu kullanıyor olması. Windows 10, şu anda on yıldan daha eski olan Windows 7 ile aynı sistem gereksinimlerine sahip. TPM 2.0 ise 2016 ortasından beri güncel bilgisayarlarda kullanılıyor.

Destekli olmayan donanımlara Windows 11 kurmanın mümkün olacağından ve ISO dosyalarının yayınlanacağından bahsetmiştik. Son olarak bu sistemlerin Microsoft tarafından sunulan güncellemeleri doğrudan alamayacağını bir kez daha hatırlatalım.