Anasayfa Haber Mercedes-Benz VISION AVTR Sistemleri Düşünceyle Kontrol Edilebiliyor

Mercedes-Benz VISION AVTR Sistemleri Düşünceyle Kontrol Edilebiliyor

Mercedes-Benz VISION AVTR

Mercedes-Benz VISION AVTR konsept otomobil, düşünceyle kontrol edilebilen sistemlere sahip.

James Cameron klasiği Avatar’dan ilham alan Mercedes-Benz VISION AVTR aylardır vahşi görünümlü bir konsept otomobil olarak sergileniyor. Son olarak Mercedes, konsept otomobille ilgili birkaç detay daha sundu ve bu sefer detaylar aracın içindeki bazı sistemlerle ilgili.

Mercedes, konsept otomobilin düşünceyle kontrol edilebilen araç sistemlerine sahip olacağını doğruladı. Örneğin, sürücü bir navigasyon hedefi seçebilecek, iç araç aydınlatmasını değiştirebilecek ve bir beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) kullanarak radyo istasyonunu değiştirebilecek. Araç sistemlerini düşüncelerinizle kontrol etmek kulağa kesinlikle bilim kurgu gibi gelse de BCI’ler günümüzde çoklu uygulamalar için yaygın olarak kullanılmakta.

VISION AVTR, yeni bir kontrol yöntemi ve bir otomobille insan etkileşimi getiren bir Mercedes aracında BCI teknolojisinin nasıl çalışacağına dair bir fikir veriyor. Sistemin çalışması için BCI cihazının kısa bir kalibrasyon sürecine ihtiyacı var. BCI cihazı, bir kafa bandı aracılığıyla kullanıcının kafasına takılıyor ve istenen işlevi tetiklemek için beyin dalgalarını ölçebiliyor.

Konsept araç ve zihin kontrol teknolojisi, IAA Mobility 2021 fuarında sergilenmekte. Mercedes standında sergilenen araç bir prototip ve fuara katılan herkes düşünce kontrollü arayüzü kendileri için kullanabiliyor.