Anasayfa Haber Titanfall 2’de Büyük Bir Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Titanfall 2’de Büyük Bir Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Titanfall2

Respawn’ın oyunu Titanfall 2, yeni bir bilgisayar korsanlığı söylentilerine maruz kaldı.

Titanfall 2 topluluğu, Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda bilgisayar korsanlığı sorunları ve büyük bir güvenlik açığı hakkında yeni söylentiler ile boğuşuyor. Bahsi geçen söylentiler, bir Discord mesajının ekran görüntüsü ile ortaya çıkmış gibi görünüyor. Wicked Goog Gaming, attığı tweet ile @DirectXeon adlı kullanıcının, Titanfall 2’nin büyük ölçüde güvenliğinin ihlal edildiğini bildirdiğini belirtiyor. Wicked Good Gaming ayrıca, PC’de Titanfall 2’ye sahip olan oyuncular için oyunu başlatmamanın ötesinde, bir düzeltme yayınlanana kadar oyunu PC’den kaldırmayı tavsiye ediyor.

Ortaya çıkarılan hata, yerel kodun Respawn’ın sunucularından yürütülmesine izin vererek, Titanfall 2’nin kurulu olduğu konsollar veya PC’leri potansiyel olarak etkileyebiliyor. Konuyla ilgili halen pek çok bilinmeyen olsa da topluluğun birkaç üyesi yukarıdaki uyarıya benzer uyarıları kullanıcılara aktarıyor. Respawn’ın konuyla ilgili ilk yaptığı açıklama ise yine Twitter üzerinden gelmiş. Şirket, “Titanfall 2’deki güvenlik açığına ilişkin söylentilerin farkındayız ve araştırıyoruz. Şu anda paylaşacak başka bilgimiz yok ancak mümkün olan en kısa zamanda güncel bilgileri sunacağız.” diyerek sorunu araştırdıklarını belirtiyor.

Titanfall2

Respawn, gerçekten de bu açıklamanın ardından kısa bir süre geçmişken bir bilgi güncellemesi yayınladı. Şirket, Twitter üzerinden yaptığı başka bir açıklama ile “Hala mevcut sorunu araştırıyoruz, ancak mühendislerimiz oyunları çökertmek için kullanılabilecek basit bir istismar ile uğraştığımıza inanıyor.” diyerek sorunun çok da büyük boyutlarda olmadığını belirtmiş. Şirket, sorundan etkilenen kullanıcılar ve bu kullanıcıların sistemleri için daha ciddi riskler olmadığını da iddia etmekte.

Bu tarz bir güvenlik açığı sorununun Temmuz ayı başında Apex Legends için de mevcut olduğunu hatırlamakta fayda var. Apex Legends, bahsettiğimiz tarihte Titanfall’ın sorunlarını açığa çıkarmak isteyen bir grup tarafından hacklenmişti. Bu olayın kötü şöhreti, Titanfall 2 için bahsi geçen güvenlik açığı konusunda oyuncuları tedirgin etmiş gibi gözüküyor. Ancak şirketin yaptığı ilk açıklamalar, durumun pek de ciddi olmadığını göstermekte.

Son olarak Respawn’ın, bugün yaptığı yeni bir açıklama ile oyuna güncelleme gönderdiğini ve oyunun çökmesine neden olan istismarı gidermeyi hedeflediğini belirtelim. Şirket, bir önceki açıklamasını destekler nitelikte yeni bir açıklama ile daha ciddi güvenlik açıklarına dair hiçbir kanıt bulamadığını belirtiyor.