Anasayfa Haber Katlanabilir iPhone, 2023 Yılında Tanıtılabilir

Katlanabilir iPhone, 2023 Yılında Tanıtılabilir

AppleFoldable

Apple’ın katlanabilir iPhone modelinin 2023’te kapaklı tasarımla tanıtılacağı bildirildi.

Apple’ın katlanabilir iPhone’u ilerleyen dönemde manşetlerin bir parçası olabilir. Ancak son güncellemelere göre, 2023’te piyasaya sürülebileceğini belirten en son zaman çizelgesi ile katlanabilir iPhone’un yakın zamanda piyasaya sürülmeye hazır olmadığı ortaya çıktı. Business Korea tarafından yayınlanan son raporda Apple’ın katlanabilir iPhone tanıtımı için 2023 yılını beklediği belirtiliyor. Rapor bu bağlamda, geçmişte analist Ming-Chi Kuo’nun ortaya koyduğu çıkış tarihini desteklemekte.

Business Korea tarafından yayınlanan son rapora göre Apple’ın katlanabilir bir iPhone çıkarmakta tereddüt etmesinin sebeplerini henüz bilmiyoruz. Ancak ortaya çıkan bilgiler, Apple’ın katlanabilir ekran teknolojisini geliştirmek için LG Display ile birlikte çalıştığını gösteriyordu. Böylelikle, kusursuz bir tasarıma erişebilmek için zaman gerekiyor olabilir. Bununla birlikte, Apple’ın katlanabilir iPhone’da kullanacağı ekranın, tamamen açıldığında çapraz olarak 7,5 inç boyutunda olacağı ve akıllı telefonun kapaklı bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyor.

Geçmişte Apple’ın içe doğru katlanan bir iPhone prototipine sahip olduğu bildirilmişti. Ancak kapaklı modellerin popülerliğinin daha yüksek olması, teknoloji devinin önce bu sürümü yayınlamak için hazırlık yaptığı fikrini doğuruyor. Kapaklı tasarım tercih edilebilir zira üretim maliyetleri içe katlanır iPhone prototipine kıyasla daha düşük. Ayrıca, kapaklı tasarımda içe katlanır tasarıma göre daha az kırılma noktası bulunuyor. Bu da kapaklı iPhone’un daha fazla dayanıklılık gösterebileceği anlamına geliyor.

Apple katlanabilir iPhone

Apple, tüm bunların yanı sıra,  belirtilen form faktörüne sahip bir cihazı piyasaya sürmekte herhangi bir kar belirtisi göremeyebileceğinden seri üretim aşamasına geçmeden önce bu projeden vazgeçebilir. Ayrıca, şu anda Samsung’un katlanabilir akıllı telefon pazarının tartışmasız lideri olduğunu söylemek mümkün. Ancak Apple, bu kategorinin bir parçası olduğunda pazar payını ciddi şekilde tehdit edebilir. Tüm bu faktörlerin yanında, katlanabilir iPhone için 2023 yılına kadar beklememizi gerektiren bir başka neden de Apple’ın teknolojinin olgunlaşmasını beklemesi ve kritik bileşenleri tedarikçilerden önemli ölçüde daha düşük bir fiyata güvence altına almayı istemesi olabilir.

Son olarak Apple’ın, katlanabilir iPhone ile ilgili stratejisini öğrenmek için bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtelim. Apple’ın yeni form faktörü ile ilgili stratejilerinde küresel çip sıkıntısının da etkili olabileceğini ekleyelim.