Anasayfa Haber Windows Kullanıcılarının %62’si Windows 11’den Habersiz

Windows Kullanıcılarının %62’si Windows 11’den Habersiz

Windows 11

Windows kullanıcılarının yaklaşık %40’ı Windows 11’den ve önümüzdeki lansmandan tamamen haberdar.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11 5 Ekim’de resmi olarak çıkış yapacak ve bir haftadan kısa bir süre kaldı. savings.com tarafından yakın zamanda paylaşılan rapora göre, Windows kullanıcılarının yaklaşık %40’ı Windows 11’den ve önümüzdeki lansmandan tamamen habersiz. Ayrıca Windows 11 hakkında bilgisi olan kullanıcıların neredeyse yarısı, Windows 10’u kullanmaya devam edip etmeyeceğine veya Windows 11’i yükleyip yüklemeyeceğine henüz karar vermiş değil.

Savings.com, yeni işletim sisteminden haberdar olanları görmek için ABD’de yaşayan 1.042 yetişkinle anket yaptı. Katılımcılara Windows 11’i bilip bilmedikleri, bilgisayarlarının Windows 11’e hazır olup olmadığı ve işletim sistemiyle ilgili en sevdikleri özelliklerin neler olduğu soruldu.

Katılımcıların yalnızca %38’i işletim sistemine gelen büyük bir değişikliğin farkında. Bunun dışındaki %45’lik bir kısım ise Windows 11’in Ekim ayındaki sürümünden habersiz. Ayrıca, kullanıcıların yalnızca üçte biri sistemlerinin Windows 11’in sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamayacağını biliyordu.

Favori özellikler sorulduğunda çoğu kişi bundan emin değildi. Ancak en çok gelen cevap Android uygulama desteğiyle ilgiliydi. Microsoft’un yeni kullanıcı arayüzü ikinci sırada geldi ve oyun alanındaki geliştirmeler (DirectStorage gibi) üçüncü oldu.

Windows 11 bildiğiniz üzere yalnızca destekli sistemler için kademeli olarak dağıtılacak. Bunun yanında eski nesil bilgisayara sahip olan kullanıcılar ISO dosyalarıyla işletim sistemini kullanabilecek. Ancak Microsoft, bu tür kullanıcılara güncellemeler sunmayabilir.

Yüksek sistem gereksinimleri, çok sayıda sistemin ilk etapta Windows 11’e yükseltilmesini engelleyecek. Bu nedenle Windows 11’in yayılması yavaş olacak diyebiliriz. Gelecekteki tüm OEM sistemlerin Windows 11 ile gelmesi muhtemel görünüyor ve Windows 10’un 2025 yılına destek göreceğini hatırlatalım. Öyle ki şirketin Windows 10’a olan ilgisi biraz daha azalabilir ve güncelleme sayısının düştüğüne görebiliriz.