Anasayfa Haber Dizüstü Bilgisayarlar için Üretilen DDR5 Bellekler Göründü

Dizüstü Bilgisayarlar için Üretilen DDR5 Bellekler Göründü

Yüksek frekans sunan DDR5 standardı yakında mobil cihazlarda da kullanılmaya başlayacak.

DDR5 bellek desteği sunan dizüstü bilgisayarlar henüz piyasaya çıkmış değil. Ancak Japon bellek modülü üreticisi SanMax Technologies, Alder Lake tabanlı dizüstü bilgisayarlar ve küçük form faktörlü masaüstü bilgisayarlar için kullanılabilecek DDR5 modüllerini şimdiden tanıttı.

SanMax’in DDR5 SO-DIMM bellek modülleri, 1.1 V’da DDR5-4800 CL40 değerlerinde çalışıyor. 8 GB ve 32 GB arasında kapasiteye sahip RAM’ler, görünüşe göre Micron’un ICA45 çiplerine dayanıyor. Ayrıca DDR5 standardının gerektirdiği gibi, modüllerin kendi güç yönetim IC’si (PMIC) ve voltaj düzenleyici devreleri bulunuyor. Modüller bir ısı dağıtıcı ile gelmiyor ve bu nedenle birçok dizüstü bilgisayara takmak mümkün olacak.

SanMax, dizüstü bilgisayarlar ve kompakt masaüstü bilgisayarlar için DDR5-4800 SO-DIMM’leri sergileyen ilk üretici oldu. Böylelikle yakında daha fazla üreticinin DDR5 belleklerini piyasaya sunduğunu göreceğiz. Bildiğiniz gibi masaüstü platformlar için hazırlanan DDR5 RAM’ler çoktan tanıtıldı ve yakında satışlar başlayacak.

DDR5-4800 SO-DIMM’ler için fiyatlandırma ve kesin bir satış tarihi açıklanmadı. Ancak Intel’in Alder Lake platformuyla birlikte yeni ürünlerin yavaş yavaş piyasada yerini almasını bekliyoruz.