Anasayfa Haber Instagram, Canlı Yayın İçin Yeni Özellikleri Duyurdu

Instagram, Canlı Yayın İçin Yeni Özellikleri Duyurdu

instagram çöktü

Instagram, Canlı Yayın modu için zamanlama özelliğini kullanıma sunacak.

Instagram, geçen haftaki büyük kesintinin ardından yeni özellikler yayınlama konusunda hızlanmış gibi görünüyor. Uygulama, bu haftanın başlarında, kullanıcıları kesintiler ve teknik sorunlar konusunda uyarmak için ABD’de yeni bir özelliği test etmeye başladı. Instagram ayrıca, kullanıcıların hesaplarının devre dışı bırakılma riski altında olup olmadığını, içeriklerinin nasıl dağıtıldığını ve kaldırılıp kaldırılmadığını görmelerini sağlayan yeni bir Hesap Durumu aracını da kullanıma sunuyor. Uygulama şimdi ise Canlı Yayın içeriği oluşturan kullanıcılar için yaklaşan canlı akışları planlamalarına olanak tanıyan yeni bir özellik duyurdu.

Instagram, yakın tarihli bir tweet ile yeni Canlı Yayın Planlama özelliğinin kullanıcılara sunulmaya başladığını ve Canlı Yayın içerik oluşturucuların canlı akışlarını 90 gün öncesine kadar planlamalarına izin vereceğini belirtiyor. Kullanıcılar, bir canlı etkinlik planladıktan sonra bunu Hikayeler ve Akış gönderileri aracılığıyla paylaşabilecekler. Takipçiler ise bu tarz gönderilerde yaklaşan canlı yayınlar için hatırlatıcı ayarlama seçenekleri görecek ve canlı yayın başlamak üzereyken bir bildirim alacaklar.

InstagramCanlı

Uygulama buna ek olarak, TechCrunch’a Canlı Yayın içeriği oluşturan kullanıcıların bağlantılarını, ışıklandırmalarını test etmek ve diğer gösteri öncesi hazırlıklarını yönetmek için planlanmış bir canlı etkinlik öncesinde konuklarına katılmalarına yardımcı olacak yeni bir araç üzerinde çalıştığını da belirtiyor. Özelliklerine uygun bir biçimde “Alıştırma modu” olarak adlandırılan araç, geçtiğimiz yıl Aralık ayından itibaren geliştirilme aşamasında. Araç ilk olarak Alessandro Paluzzi tarafından fark edilmiş. Paluzzi, attığı bir tweet ile aracın ekran görüntüsünü de kullanıcılara sunuyor.

Son olarak Instagram’ın, Alıştırma modu için herhangi bir zaman çizelgesi paylaşmadığını belirtelim.