Anasayfa Mobil iPhone 13 Mini İnceleme (Video)

iPhone 13 Mini İnceleme (Video)

iPhone 13 Mini

iPhone 13 Mini Apple’ın yeni akıllı telefonları arasında ülkemizde en uygun fiyatlara sahip olan model. Aynı zamanda ergonomi açısından son derece güçlü bir cihaz. Peki, iPhone 13 Mini almaya değer bir telefon mu?

iPhone 13 Mini Türkiye fiyatı 10.999 TL’den başlıyor. Eğer bizim incelediğimiz 512 GB modeli satın almak isterseniz de 13.999 TL ödemeniz gerekiyor.

iPhone 13 Mini Tasarım

Ailenin dört telefonu arasında boyut olarak en küçüğü olan Mini, 5.4 inçlik Super Retina XDR ekrana sahip. 131.5mm uzunluk, 64.2mm genişlik ve 7.7mm kalınlıkla da tek elle kullanıma son derece uygun bir akıllı telefon.

iPhone 13 Pro incelemesi

Tasarım açısından geçtiğimiz yıla oranla önemli bir değişiklikler bulunmasa da, aynı çizgi korunsa da bazı geliştirmeler mevcut. Bunlardan ilki ve en önemlisi Face ID sistemini içerisinde barındıran ekran çentiğinin daralmış olması. Bir diğer önemli gelişmeyse daha büyük kamera sensörünü sığdırabilmek için tasarım düzeni değiştirilen kameralar.

Telefonun ön yüzünde yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi Ceramic Shield kullanılıyor. Ayrıca telefonda diğer iPhone 13’lerde olduğu gibi IP68 sertifikası bulunuyor.

iPhone 13 Mini Donanım

iPhone 13 ailesinde işlemci platformu olarak A15 Bionic kullanılıyor. 6 çekirdekli bu işlemcinin iki çekirdeği performans odaklı çalışırken, kalan 4 çekirdek verimililik odaklı çalışıyor. Ayrıca A15 içerisindeki grafik biri ve iPhone 13’te 4 çekirdekli olarak karşımıza çıkıyor.

İşlemci platformundaki en önemli geliştirmelerden biri yeni görüntü işleme birimi olmuş. Böylece geçtiğimiz yılında iPhone 12 Pro Max ana kamerasını kullanan telefon, 12 Pro Max’ten çok daha iyi fotoğraflar çekebiliyor.

Depolama birimi özelinde 128 GB, 256 GB, 512 GB arasından seçim yapabiliyorsunuz. 4 GB RAM ise tüm depolama seçeneklerinde sabit.

iPhone 13 Mini Kamera

Telefonun arka yüzünde geçtiğimiz yıl olduğu gibi 12 MP + 12 MP olmak üzere çift kamera bulunuyor. Ana kamera iPhone 12 Pro Max ile aynı olduğu için çok daha geniş bir sensöre ve sarsıntıyı önlemek için Sensor Shift adı verilen bir teknolojiye sahip. Ultra geniş açılı kamera ise iPhone 12 modelleriyle tamamen aynı. Yine bu tarafta da görüntü işleme biriminin yenilenmesi sayesinde daha iyi sonuçlar alabiliyorsunuz.

4K 60FPS’e kadar video çekebiliyor ve bu videoları Dolby Vision HDR olarak kayıt altına alabiliyorsunuz.

Ön kamera geçtiğimiz yıl ile aynı donanımı kullanırken, 4K 60FPS video çekebiliyor.

iPhone 13 Mini Batarya

Oldukça küçük bir telefon olan Mini’de 2438 mAh batarya kullanıyor. 5nm A15 Bionic üzerinde yapılan geliştirmeler sayesinde bir günü çıkarabiliyor. 20W hızlı şarjı destekleyen telefon, Magsafe şarj aletinde ise 15W hızlı şarj destekliyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version