Anasayfa Makale Laptop Wireless Kartı Değişimi

Laptop Wireless Kartı Değişimi

Dizüstü bilgisayarınıza Wi-Fi 6 desteği kazandırmak için wireless kartı değiştirebilirsiniz.

Artık sürücüsü çıkmayan ya da sorun çıkaran, 802.11ax desteği olmayan eski Wireless modülünüzü değiştirip daha güncel bir kablosuz ağ kartını dizüstü bilgisayarınıza takabilirsiniz. Üstelik ülkemizde 802.11ax destekli kablosuz ağ kartı bulmak artık çok daha kolay bir hale gelmiş durumda.

Dizüstü bilgisayarınız ile internete bağlanmada sorun yaşıyorsanız, bunun nedeninin bilgisayarınızdaki Wi-Fi olduğundan şüpheleniyor olabilirsiniz. Bu ister herhangi bir kablosuz ağı ‘görmemesi’ ya da sadece yavaş bir bağlantı olsun, şaşırtıcı derecede basit ve çözülmesi ucuz bir sorundur.

Aslında ortada bir sorun olmasa bile dizüstü bilgisayarınızın, yönlendiricinizin veya ağ sisteminizin Wi-Fi hızıyla eşleşmesi için yükseltme yapmak isteyebilirsiniz: En son modeller eski modellerden önemli ölçüde daha hızlı ve aynı zamanda daha iyi sürücü desteği alıyor. Özellikle de dizüstü bilgisayarınız 5GHz Wi-Fi’yi desteklemiyorsa yeni bir Wi-Fi 6 adaptör sizin için büyük bir hız artışı getirebilir. Yönlendiriciye de nispeten daha yakın olabiliyorsanız, yükseltmek büyük bir fark yaratabilir.

Laptop WiFi Değişimi: Kolay ve Zor Yol

Bir dizüstü bilgisayarın Wi-Fi adaptörünü yükseltmenin iki yolu vardır: kolay yol ve zor yol. Kolay yol bir USB adaptör almaktan geçiyor ama bunu yanınızda taşımanız lazım ve adaptörün bir USB portunu işgal edeceğini de unutmayın. Biz Technopat olarak her daim zoru tercih ediyoruz ve bugün de bir istisna değil. Gelin şimdi kablosuz ağ adaptörümüzü değiştirelim!

Biz bu rehberde Intel’in AC9260 Wi-Fi 5 adaptörünü yine Intel’in AX200 Wi-Fi 6 modeli ile güncelliyoruz. Bu değişim sonrasında da TurkNet kurumsal fiber internetimizden tam performans almayı başarıyoruz.

macOS Uyumlu Adaptör Değişimi

Bu rehberde biz, dizüstü bilgisayarımızda yer alan ATheros AR5B91 ağ kartımızı AzureWave AW-CE123H ile değiştiriyoruz. Broadcom BCM4352 yongasına sahip olan kart, aynı zamanda OS X Mavericks ile de uyumlu.

Adım adım kablosuz ağ kartı değişimi: