Anasayfa Haber BMW i4 Elektrikli Aracın Üretimi Münih Fabrikasında Başladı

BMW i4 Elektrikli Aracın Üretimi Münih Fabrikasında Başladı

BMW i4, 56.395$ başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

BMW, Münih’teki fabrikasında tamamen elektrikli i4 modelini üretime aldığını duyurdu. Yeni nesil elektrikli araç, gelecek yıl ilkbaharda piyasaya sürülecek. Münih fabrikası, çok uluslu otomobil üreticisinin içten yanmalı ve plug-in hibrit BMW 3 serisi, BMW M3 ve BMW 4 serisi Gran Coupe dahil olmak üzere birden fazla modelin üretiminin gerçekleştiği fabrika olma özelliğini taşıyor. Şirket şimdi ise tesisten çıkan tüm otomobillerin en az yarısının 2023 yılına kadar elektrikli araçlar olacağını belirtiyor.

Neredeyse yüz yıllık bir geçmişe sahip olan fabrikada farklı modellerin üretilmesi kendi zorluklarını da beraberinde getiriyor. Farklı modellerin üretimi, mevcut üretim yapılarına çok fazla entegrasyon gerektirmekte. Bu da BMW’ye yaklaşık 200 milyon Euro’ya mal olacak. BMW’nin Münih fabrika müdürü Peter Weber de durumu doğruluyor. Weber, “Neredeyse yüz yıllık tesisin sınırları içinde tamamen elektrikli BMW i4‘ün üretimini kurmak, sistemlerin dönüştürülmesi ve kurulumunun özellikle zorlayıcı olduğunu kanıtladı.” diyor.

BMWi4

Bununla birlikte şirket, i4’ün mimari sistemlerinin, elektrikli tahrik ve yüksek voltajlı pil dışında geleneksel sistemlere kıyasla yüzde doksan aynı olduğunu belirtiyor. Pil takımı, hasara neden olabilecek hiçbir kirlilik olmamasını sağlamak için yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılmış yeni, tam otomatik bir pil montaj sistemi ile gövdeye monte edilmiş. BMW ayrıca, i4’ün yeni bir Esnek Hızlı Şarj Cihazı ile donatıldığını da belirtiyor.

Son olarak aracın, 56.395$’lık fiyat etiketiyle satışa sunulacağını ve muhtemelen 482 km (300 mil) EPA menziline sahip olacağını belirtelim.