Anasayfa Haber Telegram 8.2 Sürümü Yayınlandı

Telegram 8.2 Sürümü Yayınlandı

Telegram 8.2, medya iyileştirmeleri, iOS güncellemeleri ve çok daha fazlasını barındırıyor.

Telegram, kullanıcılar tarafından tercih edilen en iyi mesajlaşma uygulamalarından biri olarak nitelendirilebilir. Hizmet, geçtiğimiz aylarda yeni sohbet temaları ve video/ses canlı yayın kayıt özelliğini 8.0.1 güncellemesi ile kullanıma sunmuştu. Şimdi ise daha da fazla özellik içeren başka bir güncelleme kullanıma sunuluyor. Telegram şimdi, öncelikle medya yönetimine ve iOS uygulamasına odaklanan başka bir güncelleme olan 8.2 sürümünü yayınlıyor.

Şirket bir blog gönderisinde, “Her Telegram kullanıcısı sınırsız bulut depolama alanına sahip olacak. Her sohbetin ise tüm fotoğrafları, videoları, dosyaları ve müzikleri gösteren bir “Paylaşılan Medya” sayfası mevcut. Sayfanın yanına, paylaşılan medyada daha hızlı gezinmek için yukarı ve aşağı sürükleyebileceğiniz yeni bir tarih çubuğu da ekledik.” diyerek yeni özelliklerden bahsetmiş. Eklenen bu yeni sayfa, iOS Fotoğraflar uygulamasına veya Google Fotoğraflar’a benzer şekilde daha kolay kaydırma için yakılaştırılıp uzaklaştırılabiliyor. Telegram ayrıca, medya için fotoğrafları ve videoları bir takvimin üzerinde görüntüleyen yeni bir “Takvim Görünümü” özelliğini de güncelleme ile birlikte kullanıma sunuyor.

Telegram8.2

Bunun yanı sıra Telegram, yöneticilere kimlerin sohbete katılıp sohbetleri görebileceği konusunda daha fazla kontrol sağlayan yeni bir “yönetici onayı iste” ayarıyla grupları ve kanalları iyileştirmiş. Ayrıca, davet bağlantılarının da belirli adları olabilecek. Bu nedenle, herhangi bir kullanıcının nereden geldiğini anlamak da daha kolay hale getirilmiş.

Son olarak Telegram iOS uygulaması kendi başına birkaç iyileştirme de alıyor. Örneğin, artık herhangi bir kullanıcı konumunu paylaştığında geçiş süreleri görünüyor. Ayrıca, medya altyazılarının yönetimi daha kolay hale getirilmiş ve ayarlar iOS 15’in görünümüne ve kullanım deneyimine daha iyi uyacak şekilde güncellenmiş. Yeni güncellemenin halihazırda Apple App Store ve Google Play Store’da indirmeye hazır olduğunu da belirtelim.