Anasayfa Haber NVIDIA ve ARM Anlaşması Gecikecek: İngiltere’den Soruşturma

NVIDIA ve ARM Anlaşması Gecikecek: İngiltere’den Soruşturma

NVIDIA ARM

ARM’nin NVIDIA’ya katılmasından birçok şirket ve hükümet rahatsızlık duyuyor.

Eylül 2020’de NVIDIA’nın İngiltere çip tasarımcısı ARM’yi 40 milyar gibi bir bedelle satın alacağını öğrenmiştik. ARM bildiğiniz gibi Apple, Samsung ve Qualcomm gibi birçok şirkete tasarımlar lisanslayan önemli bir oyuncu. Ayrıca İngiltere teknoloji endüstrisi açısından çok önemli bir şirket.

O zamanlar NVIDIA, ARM’nin Cambridge merkezini yapay zeka odaklı araştırma ve geliştirme amacıyla genişletme planlarını duyurmuştu. Yeşil takımın hedefi anlaşmayı 18 ay içinde tamamlamaktı, ancak her geçen gün anlaşmayı zora sokan yeni bir engel doğuyor.

İngiltere, yakın tarihte NVIDIA’nin ARM satın alımıyla ilgili altı aylık kapsamlı bir soruşturma başlattı ve bu anlaşmanın gerçekleşmesi en azından kısa vadede pek mümkün görünmüyor. Reuters, soruşturmayı ARM’nin ülke sektöründeki konumu nedeniyle başlattığını, ulusal güvenliği ve daha geniş tedarik zincirini potansiyel sorunlar arasına dahil ettiğini bildirdi.

Öte yandan bu satın alımla yakından ilgilenen tek isim İngiltere değil. Avrupa Komisyonu, ARM’nin sektördeki önemli yeri konusunda endişe duyarak yılın başlarında resmi bir soruşturma başlatmıştı.

ARM’nin çipleri, NVIDIA’nın rakipleri de dahil olmak üzere pek çok şirket tarafından kullanılıyor ve sektördeki birçok kişi için endişe oluşturuyor. Bu nedenle hükümet organlarının olaya dahil olmaya devam etmesi şaşırtıcı değil.

NVIDIA ARM’nin tarafsızlığını koruyacağını garanti ederken, anlaşmadan bu yana hisse senedi fiyatında bir artış gördü. Ayrıca ARM dünyasına ışın izleme ve DLSS desteği getireceğini söylemişti. Sonuç olarak bu anlaşma büyük bir önem taşıyor ve neler olacağını bekleyip göreceğiz.