Anasayfa Haber Tencent, Turtle Rock Studios’u Satın Aldı

Tencent, Turtle Rock Studios’u Satın Aldı

Turtle Rock Studios

Tencent, dün Back 4 Blood geliştiricisi Turtle Rock Studios’un ana şirketi Slamfire’ı satın alarak bünyesine bir oyun stüdyosu daha kattığını duyurdu. Turtle Rock Studios şirketinin kurucu ortakları Phil Robb ve Chris Ashton şirketin başında kalmaya, şirket de California’daki mevcut ofisinden bağımsız operasyonlarına devam edecek. Stüdyo, satın almanın boyut olarak büyümesini ve Back 4 Blood için hedeflerini genişletmesini sağlayacağını söyledi.

PC Gamer’ın konu hakkında yapmış olduğu habere göre Turtle Rock Studios, Tencent tarafından satın alınmasıyla ilgili olarak şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Hepinizle şeffaf bir şekilde iletişim kurmaya, Trello panomuz aracılığıyla tüm ilerlememiz hakkında güncellemeler sağlamaya ve Back 4 Blood’ı bu kadar özel kılan şeyleri genişletmeye devam edeceğiz. Ayrıca, stüdyo olarak daha önce hiç yapmadığımız bir şey yapıyoruz: Yarattığımız evreni, gerçek bir AAA franchise’ına dönüştürüyoruz. Artık Back 4 Blood franchise’ının burada kalmasını ve gelecekte de onun üzerinde iyi bir şekilde çalışmaya devam etmemizi garantiye alabiliriz.”

1998’de kurulan Tencent, son yıllarda küresel video oyunu işinde önemli bir oyuncu haline geldi. Şirket dahili stüdyolarının yanı sıra Riot Games, Funcom ve Fatshark’ın sahibi. Ayrıca Epic, Bluehole, Ubisoft, Activision Blizzard, Frontier Developments ve Paradox Interactive gibi şirketlerde de hisseleri var. Bununla birlikte Tencent, kasım ayında Yooka-Laylee’yi geliştiren Playtonic’ten azınlık hissesi satın aldı. Temmuz ayında ise dünya çapında 14 stüdyosu olan İngiltere merkezli bir oyun geliştiricisi olan Sumo Group’u satın aldı.