Anasayfa Haber LG, Şeffaf OLED Panellerini CES 2022’de Tanıtacak

LG, Şeffaf OLED Panellerini CES 2022’de Tanıtacak

Omicron varyantının yayılması nedeniyle, birden fazla marka yüz yüze gerçekleştirilecek olan CES 2022 etkinliğinden çekildiğini açıklasa da bazı şirketlerin CES 2022 için hazırlıkları devam ediyor. Örneğin LG Display, yeni şeffaf OLED ekranlarını CES 2022’de sergileyeceğini duyurdu. Yıllar içerisinde markaların birden fazla OLED ekran türünü sergilediğini görmüştük. Esnek OLED paneller, katlanabilir ekranlar bunlara örnekti. LG Display, CES 2021 etkinliğinde ise şeffaf OLED panellerini sergilemişti. Bu sene de şirket, şeffaf paneller ile oluşturulan yeni ürünlerini sergiliyor.

Dünyanın en büyük ekran paneli üreticilerinden biri olan LG Display, CES 2022 etkinliğinde şeffaf OLED panelleri ile üretilmiş ürünlerini kullanıcılara sergileyecek. Şirket, bu şeffaf OLED paneller için benzersiz kullanım örnekleri sunmakta. Panel üreticisi, teknolojinin kendileri için tasarlanmış belirli ürünlerle uygulanabileceği çeşitli senaryoları da kullanıcılara gösteriyor.

LG Şeffaf OLED

OLED Shelf olarak tanıtılan teknoloji, esasen birbiri üzerinde duran iki adet 55 inçlik şeffaf OLED paneli olma özelliği taşıyor. Ayrıca adından da anlaşılacağı üzere, panellerin üzerinde bir raf bulunuyor. Bu da ekranı, evin herhangi bir bölümünde kullanmak için ideal bir ürün haline getiriyor. Üründe yer alan iki ekran, farklı içerik akışını yapabilme yeteneğine de sahip olacak. Ayrıca, tıpkı bazı modern telefonlarda olduğu gibi, TV’de de gün boyunca sürekli olarak portre ve tablo gösterebilen her zaman açık bir ekran yer alıyor. Kullanıcılar, ekranın şeffaflığından yararlanarak, televizyon kapalı olduğu vakit görüntülenecek herhangi bir nesneyi de televizyonun arka bölümünde bulundurabilecek.

LG Şeffaf OLED

LG tarafından duyurulan bir başka ürün ise Show Window olarak belirtilmiş. Bu ürün, geleneksel pencereleri değiştirmeye çalışan dükkanlar ve işletmeler için faydalı olabilecek bir ürün olarak dikkat çekiyor. Ürün bir duvara monte edildiğinde, mağazada yer alan herhangi bir ürünün mağazanın dışında pencerelerin arkasında sergilendiği geleneksel bir senaryoyu değiştirmek için kullanılabilecek. Böylelikle mağazalar, ürün vitrinini genişletmek için yeni ürünü kullanabilecek.