Anasayfa Haber Ayakla Çalışan Fare Tekerleği: Crazy Small Wheel

Ayakla Çalışan Fare Tekerleği: Crazy Small Wheel

Giriş aygıtları üreten Japon Cooyo, Crazy Small çevre birimleri yelpazesini Crazy Small Wheel ürünü ile genişletti. Ürün ismindeki “wheel (tekerlek)” ibaresine dikkat etmişsinizdir; bu bir USB Tip-C fare tekerleği aygıtı ve ayakla çalıştırılan bir cihaz olarak tanıtılıyor.

Sadece 46x26x38 mm boyutlarındaki küçük cihaz, daha çok parmak eklemi sorunları veya sınırlı hareket kabiliyeti olan kişilerin dikkatini çekebilir. Bu durumda kullanıcılar, aynı kolay kaydırma işlevi için fare tekerleği yerine Crazy Small Wheel’i kullanabilirler. Ayrıca kaydırma tekerleğinde bulunan tıklama işlevi bu cihazda da bulunuyor.

Bununla beraber, yukarı ve aşağı sayfa kaydırma hareketlerinin yerine yatay olacak şekilde atama yapılabiliyor. Çeşitli işletim sistemlerinde (Windows, MacOS, Linux, Android, iPadOS) çalışan bu sürücüsüz cihazın kullanıcıları için bir dizi ayar mevcut. Cooyoo, tekerlek tıklamasının devre dışı bırakılabileceğini, hassasiyetinin (düşük/normal) ve dönüşünün (ileri geri) değiştirildiğini ve kaydırma yönünün (dikey, yatay) değiştirildiğini söylüyor.

Crazy Small Wheel, cihaz üreticisi Cooyoo’nun başarılı bir kitle fonlaması kampanyası sayesinde ortaya çıktı. USB aygıtı Amazon Japonya’da listelendi ancak şu anda kullanılamıyor. PC Watch, Crazy Small Wheel’in 3.050 JPY, yani kabaca 27 dolarlık fiyatı olduğunu bildirdi.