Anasayfa Haber The Elder Scrolls 6 Halen Ön Yapım Aşamasında Olabilir

The Elder Scrolls 6 Halen Ön Yapım Aşamasında Olabilir

The Elder Scrolls 6

The Elder Scrolls 6, halen ön yapım aşamasında gibi görünüyor. GamesRadar’ın haberine göre bu yeni bilgi, bir Bethesda insan kaynakları çalışanının LinkedIn profili sayesinde elde edildi. Aşağıda paylaşmış olduğumuz ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi bu çalışanın profilinde, The Elder Scrolls 6’nın yapım öncesi aşamasında olduğu bilgisi yer alıyor.

Her şey düşünüldüğünde, bu büyük bir sürpriz olmamalı. Zira Bethesda’nın yirmi yılı aşkın bir süredir ilk yeni markası olan Starfield’ı piyasaya sürmesine hala dokuz aydan fazla bir süre var. Yani geliştirici stüdyonun The Elder Scrolls 6’nın geliştirme sürecine başlamadan önce Starfield’ı tamamlamayı beklemesi gayet normal bir durum.

The Elder Scrolls 6

The Elder Scrolls 6 oyununun Bethesda tarafından ilk kez duyurulmasından bu yana, oyunla ilgili doğru düzgün bir bilgi akışı sağlanmadı. Zaten bu durum bile başlı başına oyunla ilgili elde somut bir şeylerin olmadığına işaret ediyor. Bununla birlikte Bethesda’nın Microsoft taradından satın alınmasından sonra, serinin yeni oyununun Xbox ve PC platformuna özel olacağı ifade ediliyor.

Bunlar haricinde Bethesda kreatif direktörü Todd Howard, daha önce yaptığı bir açıklamada, Bethesda’nın dahili geliştirme programını göz önünde bulundurarak The Elder Scrolls 6’nın çıkışının 2027 yılına kadar sarkabileceğini ima etmişti. Howard, açıklamasında oyunlar için dört ila beş yıllık geliştirme dönemini özellikle vurgulamıştı. Yani bu da Starfield’ın bu yıl çıkması durumunda, yeni Elder Scrolls oyununun 2027 yılında çıkabileceği varsayımını güçlendiriyor.