Anasayfa Haber Yeni 3DMark Benchmark Yazılımı, Bu Yılın Sonlarında Gelecek

Yeni 3DMark Benchmark Yazılımı, Bu Yılın Sonlarında Gelecek

3DMark Benchmark

3DMark benchmark testinin arkasındaki şirket olan UL, bu yıl içinde yeni bir benchmark yazılımının piyasaya sürüleceğini duyurdu. “3DMark Speed Way” adlı yeni benchmark yazılımı, DirectX 12 Ultimate grafik kartlarını tabir-i caizse hırpalamak için tasarlanmış. Yeni yazılım, ışın izleme ile birlikte gerçek zamanlı küresel aydınlatma efektlerini sergileyecek. Ayrıca UL, yazılımda ağ gölgelendiriciler ve değişken oranlı gölgeleme için destek olacağını da söylüyor.

PC Gamer’ın aktardığı habere göre UL, Speed Way’in Steam üzerinden yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya sürüleceğini söylüyor. Özellikle hız aşırtmacılar testi çalıştırmak için Steam’i kurmak istemeyecekleri için bir noktada direkt olarak UL üzerinden bağımsız bir indirme olarak yayınlanması da olası gibi görünüyor.

3DMark Benchmark

Bunun yanı sıra şu anda 3DMark sahibi olan kullanıcıların Speed Way’i satın almalarının gerekip gerekmeyeceği ya da yeni yazılımın mevcut 3DMark benchmark testine indirilebilir içerik olarak eklenip eklenmeyeceği de henüz belli değil.

3DMark oldukça popüler bir benchmark yazılımı olmaya devam ediyor, ancak CPU testleri ve güçlü bir CPU’nun etkisini aşırı vurgulama eğilimi açısından biraz dengesiz olabilir. Bununla birlikte ışın izleme alt testi gibi testler grafik kartları için acımasızdır ve bu testin de bu şekilde olacağı tahmin ediliyor.