Anasayfa Haber Cinebench 2024, GPU Testi ve Genişleyen Platform Desteği İle Geldi

Cinebench 2024, GPU Testi ve Genişleyen Platform Desteği İle Geldi

Cinebench 2024

Maxon, platformu ve CPU desteğini genişletirken GPU testini de ekleyen en son Cinebench 2024 benchmark uygulamasını yayınladı.

Cinebench 2024 Yenilikleri Neler?

Cinebench 2024 artık GPU performansının ölçülmesini de desteklediği için selefi Cinebench R23‘e göre birçok önemli yükseltme getiriyor. Geçmişte Cinebench’in dahili bir GPU karşılaştırması, bir OpenGL araba takip dizisi vardı. Ancak çoğu zaman gerçek dünya performansıyla eşleşmediği için bu uygulamadan vazgeçildi. Bununla birlikte yeni sürüm, CPU karşılaştırma testiyle aynı sahneyi oluşturan entegre bir RedShift işleme motorunu da beraberinde getirerek CPU ve GPU oluşturma sürelerini karşılaştırmayı mümkün kılıyor.

Güncelleme, GPU desteğinin yanı sıra Windows on ARM desteğiyle birlikte geliyor. Bunun nedeni Qualcomm çiplerinin yazılımın yeni ARM64 versiyonu sayesinde Cinebench’i çalıştıracak olması. Bunun yanı sıra Apple Silicon yani M1 ve M2 serisi işlemciler de bu son sürümle birlikte destek kazandı.

Cinebench’in yeni versiyonunun daha yoğun olması için kod tabanında yapılan bazı temel geliştirmelerden de bahsediliyor. Bellek yoğunluğu olan iş yüklerini simüle etmek için bellek ayak izi büyük ölçüde artırılmış durumda. Maxon, bunun yanı sıra işlem yoğunluğunun da 6 kat arttığını söylüyor.

Cinebench 2024, bugünden itibaren resmi Maxon web sitesinden hemen indirilmeye hazır.